A Deathloop vajon a Dishonored univerzumban játszódik? A vezető fejlesztő végre elárulta!

Bár már eddig is rengeteg utalás volt, a Deathloop játékigazgatója végre megerősítette, hogy a játék a Dishonored univerzum része.

 

A Deathloop játékigazgatója, Dinga Bakaba megerősítette, hogy a játék a Dishonored univerzumban játszódik, a távoli jövőben, a Death of the Outsider DLC eseményei után. Mint azt sokan tudják, főleg, hogy a Deathloop már Xbox Series X/S-re is elérhető, a játék legalább annyi kérdést vet fel, mint amennyi választ ad.

Ez a leleplezés érdekes időpontban érkezik. Nemcsak az Xbox Game Pass megjelenése és az új Golden Loop frissítés miatt kap újfent figyelmet a Deathloop, hanem sok Arkane-rajongó is a Dishonored-franchise ünneplésére készül. Hiszen október 9-én (e sorok írásakor két nap múlva) lesz tízéves a Dishonored. A játékok újrajátszása remek módja lenne az említett évforduló megünneplésének, de a Deathloopban való elmerülés és az utalások keresése is jó módja lenne.

Akárhogy is, ez a leleplezés Larry Hryb, ismertebb nevén Major Nelson hivatalos Xbox-podcastja során történik. Jeff Rubenstein egy későbbi szegmens során megkérdezi Bakabát, hogy a két játék kapcsolódik-e egymáshoz, mivel megjegyzi, hogy a Deathloop során végig vannak utalások arra, hogy a játék kapcsolódik a Dishonoredhoz, köszönhetően egy rejtett dalnak és néhány más célzásnak. Bakaba ezt egyenesen megerősítette, kijelentve, hogy a Deathloop eseményeit az Arkane úgy képzeli el, hogy azok jóval a Dishonored eseményei után játszódnak: Death of the Outsider után játszódnak.

Dishonored: Death of the Outsider egy önálló DLC, lényegében a Dishonored 2 folytatása, és ebben a játékos döntésétől függetlenül eltávolítják az Outsidert a Voidból. Ennek hatásait nem lehet alábecsülni, és igazából csak elképzelni lehet, hiszen ez hatással van a Void kaotikus természetére, a világ mágiájára és így tovább. A Kívülálló eltávolítása örökre destabilizálja azt és a fizikai világot, és talán ez magyarázza a Deathloopban lévő „mágia” nagy részét, például azt, hogy a sziget egy időhurokban ragadt.

A Deathloop Aranyhurok frissítése látszólag szintén erre utal, ha kevésbé nyíltan is. A bővített befejezés nem sokat ad hozzá, de úgy tűnik, hogy Blackreef lakói közül sokan visszanyerik az emlékezetüket, és az új tartalomban észrevehetőek az Outsider-jelek. Persze, bár ez erősen utalt rá, ezt akár egy húsvéti tojásnak is fel lehetett volna könyvelni. Bakaba megerősítése tehát jó előjel a Dishonored-univerzum jövőjére, talán a Deathloop esetleges folytatására is.

A Deathloop már elérhető PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re. A játék tesztjét itt olvashatjátok.

Forrás. GameRant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu