Glen Schofield nem hisz az erőltetett túlórázásban

A Striking Distance Studios vezérigazgatója (aki korábban a Visceral Gamesnél a Dead Space-et hozta létre) és a The Callisto Protocol rendezője igyekszik magyarázni a régebben a crunch-csal kapcsolatos kommentjeit.

 

Schofield az EDGE magazinnak adott interjújában próbálta megmagyarázni a kommentjét, amit a Twitteren tett, majd gyorsan törölt. Ebben azt írta, hogy a Striking Distance heti 6-7 napot dolgozott a játékon, kiemelve három fontos szót: „kimerülés”, „fáradt”, illetve „COVID”. Ez az egész nem hangzik valami jól, így nem csoda, hogy a külföldön még ma is patinás publikációnak elmagyarázta, hogy mit is gondol…

„Lehet, hogy öreg vagyok, de nem vagyok régimódi. Átéltem már olyan válságos időszakot, aminek senkit sem szeretnék kitenni. Ott voltam a [The Lord of the Rings:] The Return of the King fejlesztésekor [ennek Schofield volt az egyik producere – a szerk.], vitathatatlanul a valaha volt legrosszabbb helyzetben. Nézd, őszinte leszek veled: az elmúlt három évben nagyon jók voltunk. Állandóan erről beszélünk. Van vagy 120 emberünk, akik otthonról dolgoznak, 17 államban vagyunk ott, és kaliforniai béreket fizetünk. Igyekszünk tisztességesek lenni.

Ember, én nem hiszek az erőltetett menetben. Három gyerekem született, és mindegyik miatt kivettem két nap szabadságot, igaz? Manapság annyira örülök, hogy hat hét szabadságot tudunk adni, és ez kötelező. Vedd. Ki. A. Szabadságod! Én csak megköszöntem nekik… Tudod, amikor az emberek tudják, hogy szenvedélyes volt [a befektetés], és te csak próbálod tudatni velük, hogy ez szenvedélyből történt, és csak azért, hogy a dolgokat elintézzük. Úgy értem, ők művészek és mérnökök, és néha nehéz azt a ceruzát letenni,” mondja Schofield.

Mindenesetre eléggé hajmeresztő volt anno a kommentje, ami továbbra is a játékipar botrányos helyzetére utal (de sajnos itt nincs lehetőség pihenni, ha nincs ihlet, ami mindannyiunkkal be szokott következni). A The Callisto Protocol, amit kb. 12-14 óra lesz végigjátszani, december 2-án fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu