Final Fantasy XVI: bemutatkozik Dion Lesage és Barnabas Tharmr [VIDEO]

A Square Enix új videót mutatott a „tizenhatos végső fantáziából”.

 

Az új trailer, ami magyarul az Ambíció nevet kapta, és ebben mélyebben benézhetünk a Final Fantasy XVI háttértörténetébe, Valisthea világába, illetve a karaktereket is megismerhetjük. Ezerötszáz év telt el az ősök bukása óta, és Valisthea azóta lassan haldoklik. A sötétség terjed, ahogy a nappal átadja helyét az alkonyatnak, az Anyák lángja pedig már csak pislákol. És ahogy a peremek elhalványulnak, úgy az emberek az Anyakristályokhoz áramlanak. (Nem lenne a játék Final Fantasy, ha a kistályok nem kapnának szerepet benne!)

A videó jellemzése mellett a Square Enix egy üzenetet is közölt Yoshida Naokitól és Takai Hiroshitól, a Final Fantasy XVI producerétől és rendezőjétől. Ezeket lefordítva közöljük: „Üdv mindenkinek! Örömmel jelentem be, hogy legújabb trailerünk, az Ambition már elérhető. Ahelyett, hogy az akcióra koncentráltunk volna mint a legutóbbi alkalommal, ezúttal a Final Fantasy XVI történetét és gazdag szereplőgárdájával kapcsolatban szerettünk volna mélyebb betekintést nyújtani a világnak, az Uralkodókkal [Dominants] az élen. A háború lángjai terjednek, ahogy Valisthea az alkony korszakába lép. Hová vezeti a sors az Uralkodókat, és milyen jövő vár a birodalomra e keserű konfliktus végén? Még sok kérdésre kell választ adni, még sok igazságot kell feltárni.

Ami a fejlesztést illeti, a csapat a célegyenesre kanyarodott, és jelenleg a hibakeresésre, finomhangolásra, csiszolásra és optimalizálásra koncentrál. Ami a marketinget illeti, a következő hetekben én magam, Takai Hiroshi (a rendező), Maehiro Kazutoyo (kreatív igazgató), és Michael-Christopher Koji Fox (lokalizációs igazgató) interjúkat adunk a világ számos médiumának, hogy még több információval szolgálhassunk, úgyhogy tartsátok nyitva a szemeteket!”, írta Yoshida.

„Helló! A harmadik trailerünk végre itt van, és tele van izgalmas új információkkal, amik jobb képet adnak arról, hogy a játék helyszíne, története és karakterei hogyan kapcsolódnak a lebilincselő narratívánkhoz. Reméljük, megérte várni! Ahogy a játék egyre közelebb jut ahhoz, hogy elkészüljön, a csapat teljes figyelmét a hibakeresésre és az utolsó simításokra terelte. Most, hogy a dolgok kezdenek összeállni, a játék egyre inkább úgy mérettetik meg, hogy valami igazán különleges legyen.

Tudjuk, hogy mindannyian ki vagytok éhezve arra, hogy többet lássatok, de egyelőre reméljük, hogy ez a kis betekintés a Final Fantasy XVI világába elég ahhoz, hogy elégedettek legyetek és (természetesen) spekuláljatok a következő nagy bemutatónkig,” tette hozzá Takai.

Bemutattak két karaktert is. Dion Lesage a Sanbreque-i Szent Birodalom trónörököse és a legnemesebb és legrettegettebb lovagrend, a dragoonok vezetője. A népe és a csapatai egyaránt szeretik és tisztelik őt, ugyanis sokszor ő fordította meg az ő javukra a küzdelmeket. A harcos herceg és Eikon Bahamut, a sárkányok királya hősiességéről szóló dalok sosem maradnak ki Sanbreque bárdjainak zenei kínálatából, viszont nincs minden rendben a birodalomban, és a gyülekező árnyak elnyomhatják Bahamut fényét.

Barnabas Tharmr föld- és cím nélküli vándorként érkezett Ash partjaira. Azért lett végül király, mert ügyesen bánik a pengével. Bár a helyi bestiák lázadásba kezdtek az uralma ellen, Barnabas az Eikonja, Odin hatalmát hívta segítségül, hogy szinte egymaga leverje a lázadásaikat, és a keleti kontinens egészét Waloeder zászlaja alá vonja. Olyan hadsereg és tengeri flotta áll rendelkezésére, amely Valisthea bármelyikével vetekszik, a király mégis oda vonzódik, ahol a harcok a legsűrűbbek. Kísérteties paripáján lovagol a csatába, és a legendás fekete pengével szeli szét az ellenséget, de van, amikor a partvonalról figyeli a kibontakozó káoszt, viszont a szemében mindig ott csillog a kísérteties csillogás.

A Final Fantasy XVI 2023 nyarán érkezik PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu