Tom Felton megtörte a csendet: a Harry Potter sztárja korábbi alkoholproblémáiról vallott!

MOZI HÍREK – Tom Felton, aki Draco Malfoyt alakította a nyolc filmből álló franchise-ban, azt mondja, szeretne tenni a mentális egészség és az elvonó destigmatizálásáért.

 

 

A népszerű színész, Tom Felton a Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard című nemrég megjelent memoárjában nyíltan beszélt arról, hogy húszéves korában „menekülésképpen” kezdett el inni. A most 35 éves színész azt mondja, nem sokáig tartott, amíg az ivás kicsúszott az irányítás alól, és átterjedt a szakmai életére is.

„Az ivás a legjobb esetben is szokássá válik.”

„Amikor azért iszol, hogy menekülj egy helyzet elől, még inkább. Ez a szokás kiáradt a bárból, és időről időre a forgatásra is” – írja Felton az Entertainment Weeklyvel megosztott részletben.

„Odáig fajult a dolog, hogy munka közben is csak az ivásra tudtam gondolni. Felkészületlenül jelentem meg, nem mint az a profi, aki lenni akartam. De nem az alkohol volt a probléma. Csupán a tünet.”

Végül Felton szerettei aggódni kezdtek a függősége miatt, és közbeléptek, meggyőzve a színészt, menjen elvonóra.

„A szobában mindenki írt nekem egy levelet. Hallgattam Jade-et [Olivia, Felton korábbi barátnője] és a többieket, ahogy elmondták, mennyire aggódnak a viselkedésem, az ivásom és a szerhasználatom miatt. Nem voltam olyan állapotban, hogy meghallgassam őket” – írta.

Felton azt mondja, hogy dühös volt és tagadott, de végül annak a személynek a levele, akit „a legkevésbé ismert” a szobában, végül a legnagyobb hatással volt rá.

„Az ügyvédem, akivel alig találkoztam szemtől szemben, csendes őszinteséggel beszélt” – mesélte a figyelmeztetésről, amely végül eljutott hozzá. „>>Tom – mondta -, nem ismerlek túl jól, de kedves fickónak tűnsz. Csak annyit akarok mondani, hogy ez a tizenhetedik beavatkozás, amin pályafutásom során részt veszek. Tizenegy közülük már halott. Ne légy a tizenkettedik.<<„

Feltonnak végül több elvonóra is szüksége volt, hogy visszataláljon a helyes útra.

A színész azt mondja, azért osztja meg a történetét, hogy segítsen megszüntetni a mentális egészséggel és az elvonóval kapcsolatos megbélyegzést. Hogy segítsen másoknak, akik esetleg küzdenek. A Harry Potter-filmek sztárja ma már képes szembenézni a múltjával.

„Nem vagyok egyedül ezekkel az érzésekkel. Ahogyan mindannyian megtapasztaljuk életünk egy bizonyos szakaszában a fizikai betegségeket, úgy mindannyian megtapasztaljuk a mentális betegségeket is. Ebben nincs semmi szégyen” – írta. „Ez nem a gyengeség jele. És részben azért döntöttem úgy, hogy megírom ezeket az oldalakat, mert remélem, hogy a tapasztalataim megosztásával talán segíthetek valaki másnak, aki küzd.”

„Már nem szégyellem feltenni a kezemet és kimondani: Nem vagyok jól. A mai napig nem tudom, hogy melyik verziómra ébredek” – folytatta.

„Ami visszavezet minket a rehab fogalmához, és a szóhoz kapcsolódó stigmához. Semmiképpen sem akarom bagatelizálni a terápia gondolatát – az első lépés megtétele nehéz -, de szeretnék tenni a magam részéről azért, hogy normalizáljam. Úgy gondolom, hogy valamilyen formában mindannyiunknak szüksége van rá, miért ne lenne normális, ha nyíltan beszélünk arról, hogyan érezzük magunkat?”

A Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard már kapható a boltokban és online.

Forrás: Entertainment Weekly

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu