Robbie Coltrane, a Harry Potter és két James Bond-film színészlegendája 72 éves korában elhunyt

MOZI HÍREK – Robbie Coltrane a skóciai Larbertben található otthona közelében lévő kórházban hunyt el.

 

Robbie Coltrane 72 éves korában elhunyt a Deadline értesülései szerint. A színész a Harry Potter-franchise-ban, James Bondban és a Crackerben játszott szerepeiről volt ismert. Coltrane a skóciai Larbertben található otthona közelében lévő kórházban hunyt el, miután két éve betegeskedett.

Legismertebb szerepe a Harry Potterben volt, ahol Rubeus Hagridot, a félig óriás-félig varázslót alakította, aki folyamatosan Pottert és barátait segítette. Mind a nyolc filmben ő alakította a karaktert, a 2001-es Bölcsek kövétől a 2011-es Halál ereklyéi 2. részéig. A tévés szférában is hírnevet szerzett magának, amikor Dr. Edward „Fitz” törvényszéki pszichológust alakította a Cracker című gyilkossági drámában, ahol három egymást követő alkalommal nyerte el a legjobb színésznek járó BAFTA-díjat. Emellett szerepelt a James Bond-filmekben, A világ nem elég és az Aranyszem című filmekben, ahol Pierce Brosnan és Denise Richards mellett Valentin Zukovskyt alakította.

Coltrane 1950-ben született Anthony Robert McMillan néven a skóciai Rutherglenben, majd karrierje későbbi szakaszában felvette a Coltrane művésznevet. Legkorábbi szerepei közé tartoznak a Flash Gordonban és a Mona Lisában játszott szerepek. A Cracker hozta meg Coltrane hírnevét az 1990-es években, mielőtt 2001-ben Daniel Radcliffe mellett debütált volna a Harry Potterben. A színészt két gyermeke hagyta hátra.

Robbie Coltrane Rubeus Hagrid szerepe kétségtelenül karrierje legnagyobb szerepe, és ezt a színész fel is ismerte. Az HBO Max különkiadása, a Harry Potter: Visszatérés Roxfortba című műsorában a színész beszélt a franchise-ban eltöltött idejéről, és arról, hogy miért hisz abban, hogy az örökségét a filmek folytatni fogják.

„Ez egy korszak vége. Tíz év az életemből. A gyermekeim ezalatt nőttek fel”. Folytatta, kifejtve, mit jelentenek majd a filmek a következő generációk számára. „A filmek öröksége az, hogy a gyerekeim generációja meg fogja mutatni őket a gyerekeiknek… Szóval könnyen lehet, hogy 50 év múlva is megnézik… Én sajnos nem leszek itt, de Hagrid igen”.

Természetesen azok a rajongók, akik Harry Potteren nőttek fel, továbbra is mutogatni fogják a filmeket a gyerekeiknek, ahogy Coltrane mondta. Az ő emléke mindig is élni fog a mérhetetlenül népszerű filmekben. Coltrane nemrégiben, 2019-ben újra szerepet kapott a Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure című fantasy rövidfilmben, és önéletrajzi könyvet írt Coltrane a Cadillacben címmel. Nyugodjon békében a fantasztikus színész, aki több évtizeden át díszítette a filmvásznat.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu