A Netflix A megfigyelő című sorozata egy hátborzongató igaz történeten alapul

MOZI HÍREK – A megfigyelő kiléte sosem derült ki.

 

A Netflix ismert a hátborzongató, igaz bűnügyi drámáiról. Minden bizonnyal ez a helyzet a legújabb sorozatával, A megfigyelővel is, amelynek főszereplői Bobby Cannavale és Naomi Watts, akik egy New Jersey-i külvárosi álomház új tulajdonosai, akik hamar pokollá válnak. A sorozat Derek és Maria Broaddus és három gyermekük megdöbbentő, valós életén alapul, akik nyolc évvel ezelőtt 1,3 millió dollárért vásárolták meg a 657 Boulevard-ot az észak-jewentesi Westfieldben, a CBS New York szerint.

A The Watcher Deanről (Cannavale) és Nora Brannockról (Watts) szól, Derek és Maria Broaddus kitalált változatáról. Miután minden megtakarításukat beleadják álmaik házának megvásárlásába a New Jersey-i Westfield idilli külvárosában, hamarosan rájönnek, hogy a környék nem túl barátságos. A család jeges fogadtatása hamarosan teljes életpokolrá változik, amikor egy magát „A Figyelőnek” nevező személytől baljóslatú levelek kezdenek érkezni, amelyek a családot a végsőkig terrorizálják. Ryan Murphy és Ian Brennan legújabb alkotása, A Figyelő annál is hátborzongatóbb, mert valós események ihlették.

A történet igaz verziójában három nappal azután, hogy a család megérkezett a 657 Boulevardra, megkapták az első levelet a postaládájukba, melyben ez állt:

Kedves új szomszédunk a Boulevard 657-ben,

Engedd meg, hogy üdvözöljelek a szomszédságban. A 657 Boulevard már évtizedek óta a családom tárgya, és mivel közeledik a 110. születésnapjához, engem bíztak meg azzal, hogy figyeljem és várjam a második eljövetelét. Nagyapám az 1920-as években, apám pedig az 1960-as években figyelte a házat. Most eljött az én időm. Ismeri a ház történetét? Tudja, mi rejlik a 657 Boulevard falai között? Miért van itt? Majd én kiderítem.

Meg kell töltenie a házat a fiatal vérrel, akit kértem? Nekem jobb. A régi háza túl kicsi volt a növekvő családnak? Vagy csak kapzsiságból hoztad el nekem a gyerekeidet? Amint megtudom a nevüket, hívni fogom őket, és magamhoz vonzom őket.

Az író azt is állította, hogy egyszer „szobáról szobára szaladgált, elképzelve az életet az ottani gazdag lakókkal. És most nézem és várom a napot, amikor ők [sic] fiatal vérem újra az enyém lesz”.

Aláírás: „a megfigyelő”.

 

Mi történt a megfigyelő levele után?

 

Miután Derek és Maria Broaddus megkapta az első levelet, a házaspár még két levelet kapott a A megfigyelőtől, a harmadik levélben pedig azt firtatták, hogy miért nem költözött még be a család. „Hová tűntél?” Írt a megfigyelő. „A 657-es körútról hiányzol.”

A Figyelő ház 2015-ben vált vírussá, amikor a család beperelte az előző lakástulajdonosokat, John és Andrea Woodsot, amiért nem hozták nyilvánosságra, hogy a házhoz tartozik egy Figyelő. Mint a perben állították, az előző lakástulajdonosok is kaptak egy levelet a Figyelőtől egy héttel azelőtt, hogy a ház eladása hivatalossá vált. A jogi harc néhány évig tartott, ez idő alatt a Broaddus család megpróbálta eladni az otthont, vagy lerombolni és két új épületet építeni.

2017-ben, amikor az otthont végül bérlőnek adták ki, újabb megfigyelő levél érkezett. Ezúttal a levél már sokkal baljósabb hangvételű volt, de a bérlő beleegyezett, hogy maradjon.

Bár a megfigyelő ügye már nem aktív, még mindig nyitott. A megfigyelőt sohasem azonosították.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu