A Mosolyogj valódi vérfürdőt rendezett – a kasszáknál!

MOZI HÍREK – Eredetileg úgy volt, hogy egyenesen streamingre kerül. Ehhez képest a Mosolyogj eddig 200 millió dollárt hozott a kasszáknál.

 

 

A Mosolyogj című horrorfilm az év egyik legjobb filmjének bizonyult a műfajban. Nekünk tetszett, és úgy tűnik, a mozilátogatóknak is bejött. A szeptemberben a mozikban bemutatott film eredetileg egyenesen a Paramount+-ra szánták. A film mozivászonra költöztetése okos lépésnek bizonyult, hiszen a film 99,1 millió dollárt keresett az amerikai mozikban, és további 103,8 millió dollárt kapott a tengerentúlról. A globális 202,9 millió dolláros összbevétel a Paramount számára óriási sikert jelent. Főleg, ha az igencsak szerény, 17 millió dolláros költségvetést nézzük.

A Variety szerint a Paramount Pictures elnök-vezérigazgatója, Brian Robbins így nyilatkozott:

„A Mosolyogj látványos világméretű teljesítménye megmutatja, hogy mi minden lehetséges, ha egy remekül elkészített, magas koncepciójú horrorfilm tetejére egy ragyogóan ragadós marketingkampányt teszünk.”

„Köszönjük minden kreatív partnerünknek, Parker Finn rendezőnek, a csodálatos színészgárdának és a legjobb minőségű gyártási, marketing és forgalmazási csapatunknak, hogy olyan közösségi szórakozási élményt teremtettek, amelyet a mozirajongó közönség csak a mozikban találhat meg!”

A csak a mozikban látható film, valamint a pozitív kritikák és a szájról szájra terjedő hírek továbbra is arra késztetik a horrorrajongókat, hogy megnézzék a Mosolyogj-ot. Az egyedülálló marketingkampány egy másik tényező, amely hozzájárult ahhoz, hogy a film sikeres lett a jegypénztáraknál. Ennek része, hogy színészeket béreltek fel, akik részt vettek MLB-meccseken, és egyenesen a kamerába bámultak, miközben „SMILE” feliratú pólót viseltek, hátborzongató vigyorral játszottak. A színészekről készült képek vírusként terjedtek, és rengeteg figyelem irányult a filmre.

 

A Mosolyogj a horrorrajongók körében is sikert aratott

 

Habár önálló horrorfilm, mégis magasan a nagyon népszerű Halloween-franchise fölé emelkedett. Az idei, (elvileg) utolsó Halloween-film Jamie Lee Curtis visszatérésével büszkélkedhetett, véget vetve a Michael Myersszel folytatott hosszú ideje tartó viszályának. A filmet egyidejűleg a Peacockon is elérhetővé tették, és negatív kritikákat kapott, a Halloween véget ér pénzügyi sikert könyvelhetett el, hiszen a 33 millió dolláros költségvetéséhez képest 102,9 millió dolláros bevételt hozott a pénztáraknál.

Mégis, még ha a film két héttel korábban is került a mozikba, érdemes megjegyezni, hogy a Mosolyogj körülbelül 100 millió dollárral többet kaszált, mint a Halloween véget ér.

A Mosolyogj-ot Parker Finn írta és rendezte. A főszerepben Sosie Bacon látható. Mellette Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Caitlin Stasey, Kal Penn és Rob Morgan tűnik még fel.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu