Meghalt Kevin Conroy, Batman szinkronszínésze

MOZI HÍREK – Kevin Conroy, akit leginkább Batman hangjaként ismerhetünk a Batman: The Animated Series-ben és az Arkham videojáték-trilógiában, rövid lefolyású rákbetegségben elhunyt. A férfi 66 éves volt. Conroy-t Batman hangjaként ünnepelték több animációs sorozatban és videojátékban is.

 

Conroy halálhírét először több forrásból is jelentették, köztük Diane Pershingtől, aki Poison Ivy hangját adta a Batman: The Animated Series-ben. „Nagyon szomorú hír: Batman szeretett hangja, Kevin Conroy tegnap meghalt” – írta Pershing a Facebookon. „Egy ideje már beteg volt, de tényleg rengeteg időt töltött a rendezvényeken, minden rajongója örömére. Nagyon fog hiányozni nemcsak a sorozat szereplőinek, hanem rajongói légiójának is világszerte.”

Halálát később a Warner Bros. is megerősítette, amely sajtóközleményében úgy jellemezte őt, mint „Batman legkedveltebb hangját a karakter animációs történetében.”

„Kevin tökéletes volt” – mondta Mark Hamill, aki a Joker hangját adta Conroy Batmanjével szemben, a Warner Bros. által biztosított nyilatkozatban. „Ő volt az egyik kedvenc emberem a világon, és úgy szerettem őt, mintha a testvérem lett volna. Őszintén törődött a körülötte lévő emberekkel – a tisztességes viselkedése minden cselekedetéből sugárzott. Minden alkalommal, amikor láttam őt, vagy beszéltem vele, feldobott a hangulat.”

„Több generáció számára ő volt a meghatározó Batman” – folytatta Hamill. „Ez egyike volt azoknak a tökéletes forgatókönyveknek, amikor pontosan a megfelelő embert kapták meg a megfelelő szerepre, és a világ jobb lett tőle. A ritmusa és a finomságai, a hangszíne és az előadásmódja – mindez segített az én alakításomban is. Ő volt az ideális partner – ez egy olyan kiegészítő, kreatív élmény volt. Nélküle nem tudtam volna megcsinálni. Mindig is ő lesz az én Batmanem.”

„Kevin mindenhová magával vitte a fényt, akár a felvételi fülkében, ahol mindent beleadott, akár a 9/11-es események idején az elsősegélynyújtóknak adott ételt, vagy biztosította, hogy minden rajongó, aki valaha is várt rá, egy pillanatra együtt legyen Batmannel” – mondta Paul Dini, a Batman: The Animated Series producere. „Egy hős a szó minden értelmében. Pótolhatatlan. Örökkévaló.”

Conroy 1955-ben született, és számos színpadi, televíziós és filmes szerepet kapott. Az áttörést 1992-ben érte el, amikor Batman hangjaként debütált a Batman: The Animated Series című filmben, és ez az alakítás gyorsan ikonikussá és a karaktertől elválaszthatatlanná vált. Két évtizeden át, egészen haláláig kitartott a szerep mellett, számos animációs sorozatban, valamint az Arkham és az Injustice videojáték-sorozatokban, a DC Universe Online MMO-ban és a Warner MultiVersus nevű, többszereplős verekedős játékában. Számos nem Batman-videójátékban is szerepet vállalt, többek között a Crusaders of Might and Magic, a Max Payne 2, a Lords of Everquest és legutóbb a Hard West 2-ben.

„Kevin sokkal több volt, mint egy színész, akit volt szerencsém castingolni és rendezni – több mint 30 éve egy kedves barát volt, akinek kedvessége és nagylelkűsége nem ismert határokat” – nyilatkozta Andrea Romano casting- és dialógusrendező, aki több Batman-projekten dolgozott együtt Conroy-val. „Kevin meleg szíve, elragadóan mély nevetése és tiszta életszeretete örökre velem marad.”

Conroy halála tovább tetézte a képregényes közösség, különösen a DC követői számára amúgy is lesújtó évet. George Pérez, Tim Sale, Neal Adams, Carlos Pacheco, Kim Jung Gi művészek, Alan Grant író és Kevin O’Neill, a 2000 AD rajzolója, Kevin O’Neill 2022-ben halt meg.

Conroy alakította Batmant is – Bruce Wayne-t, technikailag – egy élőszereplős előadásban a 2019-es Arrowverse crossover eseményben, a Crisis on Infinite Earths-ben. Conroy az Entertainment Weeklynek adott interjújában elmondta, hogy miután évekig Batman hangját adta, „ugrott” a lehetőségre, hogy az idős Bruce Wayne-t alakítsa a kamera előtt. „A [Batman: The Animated Series] hűséges rajongói szerették volna, hogy a kamera előtt is láthassanak” – mondta Conroy.

Nyugodjék békében!

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu