Neill Blomkamp Gran Turismo filmjének forgatása megkezdődik

MOZI HÍREK – Megkezdődött a Gran Turismo című, a népszerű videojáték alapján készülő élőszereplős játékfilm forgatása. A Sony Pictures szombaton jelentette be, hogy hivatalosan is elkezdődött a film forgatása, a rendezői székben Neill Blomkamp ül.

 

A cég megosztott egy képet a forgatásról, amelyen látható a film hivatalos logójával ellátott palatáblánk. A háttérbe pillantva, bár nagyon elmosódottan, de első pillantást vethetünk a filmre.

„A Gran Turismo forgatása megkezdődött – a film egy Gran Turismo játékos, Jann Mardenborough inspiráló igaz története alapján készült, aki megnyert egy sor játékversenyt, ami oda vezetett, hogy valódi profi autóversenyzővé váljon” – jelentette be a Sony a Twitteren.

A rendezői székben Blomkamp (District 9) ül, a filmet Jason Hall (Thank You for Your Service) írta. Asad Qizilbash és Carter Swan a PlayStation Productions producerei Doug Belgrad és Dana Brunetti mellett. A hírek szerint a filmben olyan színészek játszanak majd, mint Orlando Bloom (A Gyűrűk Ura, A Karib-tenger kalózai), Archie Madekwe (Midsommar, Voyagers) és David Harbour (Hellboy, Stranger Things).

A Gran Turismo videojáték-franchise 1997-ben indult, azóta több mint 85 millió videojátékot adtak el belőle. A játék még mindig erős, a legújabb rész, a Gran Turismo 7 idén jelent meg. Mivel a videojáték-sorozat már régóta népszerű, már korábban is voltak törekvések arra, hogy a filmadaptáció fta földbe döngöljék. Egy időben Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) volt a Sony rendezője, mielőtt az a verzió a fejlesztési pokolban elszállt.

Talán az is segített, hogy az elmúlt években más videojáték-adaptációk is sikernek bizonyultak. Ez vezetett ahhoz, hogy a PlayStation Productions egy sor adaptációval kezdett el foglalkozni, amelyek közül a Gran Turismo csak egy a sok közül. Ezek közé tartozik a Ghost of Tsushima-film is, amelyet a John Wicket irányító Chad Stahelski készít. A The Last of Us alapján készülő tévésorozat szintén az HBO-ra érkezik, míg a Peacocknál egy külön sorozat is készül a Twisted Metal alapján.

A Gran Turismo 2023. augusztus 11-én kerül a mozikba.

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu