Az Elder Scrolls világa a Crusader Kings 3-ban? Ez a mod megmutatja, milyen lehet! [VIDEO]

Már megjelent az Elder Kings 2 – a mod, amely elhozza az Elder Scrolls lenyűgöző világát a Crusader Kings 3-ba!

 

 

A The Elder Scrolls sorozat fantasy világának történelme rendkívül gazdag. Sokkal több, mint ami a játékokban ténylegesen jelen van. A  játékon belüli könyvek, szövegek és lore jegyzetek segítségével utalnak rá. Nem beszélve a regényekről és hasonlókról. Eközben a Crusader Kings sorozat a grandiózusra specializálódott. Megpróbálja modellezni a középkori politika hihetetlenül összetett voltát több száz éven át és egy Nyugat-Afrikától és Izlandtól Szibériáig, Tibetig és Bangladesig terjedő térségben.

Talán nem lepődsz meg, ha kiderül, hogy sokan, akik az egyiket szeretik, a másikat is élvezik.

Így az Elder Kings 2, egy terjedelmes és mélyen lenyűgöző mod a Crusader Kings 3-hoz, amely újraalkotja „a The Elder Scrolls világát a Másodkor zűrzavaros időszakában”.

Az Elder Kings 2 bevezet egy kidolgozott mágiarendszert. Továbbá új és furcsa politikai rendszereket a nem-ember kultúráknak. Új öröklési rendszert a feudális országoknak és Elder Scrolls-csillagjegyeket. Természetesen vámpír is lehetsz. Nem is beszélve a nyilvánvaló dolgokról, csak azért, hogy Tamriel világa egyáltalán létezzen a játékban.

 

 

 

 

Kapunk egy hatalmas térképet, ami kb. kétharmada az alap CK3 térképének. A tíz közismert Elder Scrolls fantasy faj mellett olyanok is feltűnnek, mint például a Tsaesci, a Lilmothiit, a goblinok vagy a Kothringi. Plusz rengeteg új kultúra, és egy rendszer, hogy ezek a kultúrák az univerzum történetéhez hűen hazával rendelkezzenek. Valamint szabályok a fantasy világ különböző isteni panteonjaira és védőisteneire és szent helyeikre.

Ha ez ismerősen hangzik, az azért lehet, mert készült már egy hasonló mod a Crusader Kings 2-höz.

Az is lenyűgöző munka volt, de ahhoz képest, amit a csapat ehhez a játékhoz készített, gyerekjátéknak tűnik. Az Elder Kings modhoz nem szükséges a Crusader Kings 3 megjelent DLC-je, a Royal Court. Ugyanakkor a készítők szerint a mod egyes élményei – például a Cyrodiil császársága – sokkal jobbak, ha engedélyezve van.

Az Elder Kings 2-t a lenti linken találod. Letölthető a Steam Workshopon vagy a Nexusmods-on keresztül. A csapat figyelmeztet, hogy az első indítás kicsit lassú lehet, mivel kiszámítja a shadereket és a textúrákat – de csak az első alkalommal.

Forrás: Elder Kings 2

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu