Final Fantasy XVI: rengeteg friss részlet látott napvilágot a játékról! [VIDEO]

A Final Fantasy XVI fejlesztői új információkat árultak el a készülő tripla A-s JRPG-ről, többek között a kevéssé emlegetett party-rendszerről.

 

 

Ahogy a Final Fantasy XVI egyre közelebb kerül az aranylemezhez, a játék fejlesztői is egyre többet beszélnek arról a kemény munkáról, amit az elmúlt hat évben végeztek. Mindez magában foglal néhány figyelemre méltó változást a játék party-rendszerében az FFXV-höz képest. Ebben a hónapban egy japán kiadvány átfogó interjút tett közzé a játék rendezőivel, Hiroshi Takaival és Kazutoyo Maehiro-val, illetve Naoki „Yoshi-P” Yoshida producerrel. Ebben számos új információt közöltek a készülő JRPG-ről. A fejlesztők többek között új részleteket árultak el a játék party-rendszeréről. Emellett arra is utaltak, hogy Clive Rosfield nem biztos, hogy az FFXVI egyetlen játszható karaktere lesz.

A Final Fantasy XVI-ot 2016 óta fejlesztik a Square Enix Creative Business Unit 3-nál.

Úgy tűnik, az egyjátékos játék nem feltétlenül egyenlő az egykarakteres élménnyel. Maehiro ugyanis megemlítette, hogy a játékosok a főszereplő Clive Rosfield-en kívül más karakterek irányítását is átveszik majd, legalábbis a Final Fantasy XVI első óráiban. Érdemes megjegyezni, hogy (gépi fordítású) kijelentésének kontextusa alapján lehetséges, hogy a producer csak a játék egy korai verziójára utalt, amelynek során a fejlesztők több játszható karakterrel kísérleteztek. Így aztán még kicsit korai lenne mérget venni a többkarakteres megoldásra.

Ami ennél is egyértelműbb, hogy a játék a sorozat több évtizedes hagyományainak megfelelően party-rendszerrel rendelkezik majd. Míg a korábban megosztott játékmenet-felvételeken Clive egyedül harcolt, Yoshida most tisztázta, hogy ez stilisztikai döntés volt. Megjegyezte, hogy Clive-ot szinte mindig egy utazó csapat fogja kísérni. A Final Fantasy XV-ben is hasonló rendszer működött, bár a játékosok a 2016-os játékban még mindig válthattak a négy főszereplő között. Ezúttal azonban más lesz a helyzet. Az FFXVI összes csapattagját teljes mértékben az AI fogja irányítani, erősítette meg Yoshida. Ami magát a hősök névsorát illeti, a fejlesztők már a múlt hónapban felfedték a játék fő karakterlistáját.

Ugyanezen interjú részeként Yoshida azt is elárulta, hogy a játék már közel áll az aranylemezre kerüléshez, és hogy a Final Fantasy XVI pontos megjelenési dátumának leleplezése az év végéig megtörténik.

A Square Enix korábban 2023 nyári megjelenésre utalt. Ám az, hogy a fejlesztők a vártnál gyorsabban haladnak, akár azt is lehetővé teheti, hogy az új epizódot már 2023 első felében kiadják.

Már régen megerősítették, hogy a játék időzített PlayStation-exkluzív lesz. Ugyanakkor a Sony egy nemrég megjelent promójából kiderült, hogy az FFXVI PS5-exkluzivitási időszaka meglehetősen rövid lesz. (Legalábbis a Final Fantasy VII Remake-hez képest…)

Forrás: Game Watch

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu