Minimum fél évig lesz PlayStation 5-exkluzív a Final Fantasy XVI! [VIDEO]

Ez azt jelenti, hogy a PC-s verzió (mert nagy eséllyel lesz ilyen) legkorábban jövő decemberben, legkésőbb 2024 februárjában fog megjelenni.

 

A PlayStation 5 kapott egy új marketinges videót, amiben felsorolja a Sony, hogy mikor melyik játékok lehetnek érdekesek számunkra. A rövid reklámban felbukkan a Square Enix játéka is, de a mellékelt felirat felkeltette a figyelmünket. A Final Fantasy XVI ugyanis ezzel a szöveggel lett ellátva: „A Final Fantasy XVI 2023 nyarán várható. PlayStation 5-exkluzív hat hónapon keresztül.” Azaz a Sony ennyi időre fizette le a japán kiadót az exkluzivitással (mert biztos, hogy közrejátszottak az anyagiak is).

A Square Enix még nem közölte, hogy a Final Fantasy XVI (amiről nemrég írtuk, hogy az év végére megtudjuk a pontos megjelenési dátumát, továbbá nem sok fekete bőrű karakter lesz a JRPG-ben) a PlayStation 5 után mire fog megjelenni, de mivel például a Luminous Productionstől a Forspoken is kap PC-s verziót (ráadásul egy napon a PlayStation 5-ös megjelenéssel), logikusnak hangzik az átirat. Az Xbox Series verzió viszont már kényes kérdés, de mivel a Final Fantasy XV eredetileg PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg (és közel másfél év kellett a PC verzióhoz…), talán nem hülyeség itt is várni egy Xbox változatot.

Ennek ellent tud viszont mondani a Final Fantasy VII Remake Intergrade szituációja. Ennek utolsó videója, a Final trailer is PlayStation 5-exkluzívként lett feltüntetve hat hónapra, de amikor ez az időszak lejárt, csak PC-n bukkant fel a Final Fantasy VII Remake első fejezetének bővített kiadása, és mivel azóta sem bukkant fel az Xbox Seriesen, nem lehet biztosra venni semmit sem.

Annyit viszont igen, hogy a Final Fantasy XVI nyáron érkezik PlayStation 5-re, és mivel a fejlesztés 95%-ban elkészült, szinte lehetetlen, hogy itt is komolyabb, több hónapos halasztást kell bejelentenie majd a Square Enixnek. Talán a The Game Awardson, decemberben megtudjuk a pontos megjelenési dátumot.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu