Átszervezés az Embracernél: új vezető alá vándorolt a Saints Row stúdiója

A Volition már nem a Plaion (régebben Koch Media; alájuk tartozik a Deep Silver is) leányvállalata.

 

Az Embracer Group közölte, hogy a Saints Row Reboot sikertelensége miatt egy kisebb átszervezést hajtott végre. A játékot fejlesztő Volition új leányvállalathoz vándorolt. Most már nem a Plaion része, hanem a Gearbox Entertainmenté (ugyanis igen, a hatalmas tempóban terjeszkedő svég konglomerátum már őket is bekebelezte!). Lars Wingefors, az Embracer vezérigazgatója így nyilatkozott „a költözésről”:

„A Saints Row fogadtatása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a rajongótábor részben polarizálódott. A játékot fejlesztő stúdió, a Volition keményen dolgozott a játékosok élményének javításán. Pénzügyi szempontból a Saints Row a negyedévben a menedzsment várakozásainak megfelelően teljesített. A jövőben a Volition a Gearbox részévé fog válni, amely minden eszközzel rendelkezik (többek között egy tapasztalt amerikai menedzsmentcsapattal), hogy a Volition jövőbeli sikereket érjen el. Ez az első olyan belső csoporton belüli átadás, amikor egy nagy stúdiót operatív csoportok között helyezünk át, de nem feltétlenül az utolsó.”

Az időzítés nem nevezhető véletlennek. Szerdán megjelent a Saints Row Reboot első nagyobb frissítése, ami a Volition szerint több mint kétszáz javítással rendelkezik, és főleg a játék stabilitására, továbbá a kooperatív játékmenetbeli hibákra összpontosítottak ezzel a nagy frissítéssel. A Volition kiemelte, hogy ez a nagy frissítés csak a kezdet, és 2022 után is támogatni fogja a legújabb Saints Row játékot, így a Gearbox alatt folytatódni fognak a tartalmi és hibajavításos update-ek.

Lars Wingefors, az Embracer vezérigazgatója szeptemberben a befektetőknek így nyilatkozott a Saints Row rebootról: „Személy szerint jobb fogadtatásban reménykedtem a játékkal kapcsolatban. Nagyon megosztott volt a vélemény. Sok mindent lehetne mondani és körbe lehetne járni a részleteket, hogy sok játékos és rajongó elégedett. Ugyanakkor egy kicsit szomorú vagyok, hogy a rajongók sem boldogok. Ez nehéz ügy.

Bízom benne, hogy pénzt fogunk keresni a befektetésen. Vajon olyan nagy lesz a megtérülés mint amit sok más játéknál láttunk? Nem valószínű, de pénzt fogunk keresni rajta, és ez egy jó kiindulópont. Nyilvánvalóan mindig azt akarod, hogy minden IP minden egyes része jobb legyen az előzőnél, de értékeled a helyzetedet, az eredményt… és több száz ember [van], aki részt vesz ebben a játékban a csoportban. Továbbra is nagy bizalommal vagyok irántuk, és biztos vagyok benne, hogy ajánlani fognak dolgokat a jövőre nézve,” mondta Wingefors, aki eléggé úgy fogalmazott, hogy a franchise-ot át kell talán gondolni…

Ez a Gearbox alatt meg is fog történni…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu