Hirtelen, figyelmeztetés nélkül tűnt el egy játék a PS Plus Extra kínálatból!

A PS Plus Extra előfizetők hirtelen, mindenféle figyelmeztetés nélkül elvesztették a hozzáférést egy játékhoz.

 

A Sony PlayStation Plus előfizetési szolgáltatásának középső szintje PS Plus Extra néven ismert, és az előfizetők a havi ingyenes játékokon felül PS4 és PS5 játékok nagy könyvtárához is hozzáférhetnek. A PS Plus Extra szintjén elérhető PlayStation Plus-játékok nem tarthatóak fenn, mint a szolgáltatás többi címe, hanem inkább az Xbox Game Passhoz vagy a megszűnt PlayStation Now-hoz hasonlóan működnek, ahol a hozzáférhetőségük változhat.

Általánosságban elmondható, hogy ritkán fordul elő, hogy játékok távoznak a PS Plus Extra kínálatából, legalábbis eddig. Bár a PS Plus Extra szolgáltatás idei bevezetése óta néhány játék már kikerült a PS Plus Extra kínálatából, a legtöbbször a kínálatban bekövetkező változások új kiegészítések formájában történnek. Ha pedig egy játékot eltávolítanak a PS Plus Extra szolgáltatásból, az előfizetők általában kapnak némi előzetes értesítést. Most azonban egy PS Plus Extra játék figyelmeztetés nélkül került ki a kínálatból, bár lehet, hogy inkább előbb, mint utóbb visszatér.

A Push Square vette észre, hogy a JRPG Ys 8: Lacrimosa of Dana hirtelen eltűnt a PS Plus Extra kínálatából, gyanúsan közel ahhoz az időponthoz, amikor a játék PS5-ös verziója megjelent. A kiadó NIS America elérte a Push Square-t, hogy megerősítse, az Ys 8 eltávolítása a PS Plus Extra kínálatból tévedésből történt, és a hirtelen eltávolítást kivizsgálják. Mivel úgy tűnik, hogy ez egyszerűen hiba volt, aki a PS Plus Extra szolgáltatáson keresztül játszott az Ys 8-cal, az valószínűleg újra játszhat majd, amint a probléma megoldódik.

Az Ys 8 eltűnése a PS Plus Extra katalógusból frusztráló fejlemény lehet néhány előfizető számára, de legalább tudják, hogy nem szándékosan történt. Addig is néhány PS Plus Extra előfizető talán valami más játéklehetőség után néz, amíg az Ys 8 visszatérésére vár. Szerencsére a PS Plus Extra nemrég 15 játékkal bővítette a kínálatát, köztük a Kingdom Hearts franchise nagy részével, a The Elder Scrolls 5: Skyrim – Special Editionnel, olyan Ubisoft-játékokkal, mint a Ghost Recon Breakpoint, a Rainbow Six Siege és a The Division 2, valamint a kritikusok által is elismert What Remains of Edith Finch című inde-játékkal. Mondanom sem kell, hogy a PS Plus Extra előfizetők számára rengeteg játéknak kell lennie, amit megnézhetnek, még akkor is, ha figyelembe vesszük az Ys 8 rejtélyes eltűnését.

Azok, akik havonta egy kicsit többet fizetnek, és a Sony előfizetési szolgáltatásának PS Plus Premium szintjére iratkoztak fel, ebben a hónapban még több játékot nézhetnek meg. A PS Plus Premium előfizetők a PS1, PS2, PSP és PS3 korszak klasszikus játékai mellett a PS Plus Extra révén hozzáadott összes címhez hozzáférhetnek. A legutóbbi frissítéssel további öt Ratchet & Clank-játék került a PS Plus Premiumhoz, és izgalmas lesz látni, hogy az elkövetkező hónapokban mi csatlakozik még a kínálathoz.

Forrás: Push Square

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu