A Bend Studio elhatárolódik a Days Gone fejlesztőjének megnyilvánulásától

A héten ismét a hírekben került a Days Gone, de nem jó okokból (nem lesz folytatás, helyette filmes adaptáció készül).

 

Nemrég John Garvin, a Days Gone kreatív rendezője kikelt magából a Twitteren, amikor azt írta, hogy az alacsony értékeléseket adó, „woke” tesztek miatt nem kapott olyan értékeléseket a Bend Studio játéka, mint amint ő szerinte az megérdemelt volna. (És ez is szerepet játszhatott abban, hogy a PC-s port után a Sony lényegében ejtette az IP-t, mert tény, hogy lesz filmadaptáció, a folytatást lefújták, mert nem tekinti a cég blockbuster franchise-nak.) Érdekes, hogy Jeff Ross, a játék rendezője nem állt Garvin mellé ebben az esetben, holott ő is hasonlóan kritikus volt a poszt-apokaliptikus alkotásuk értékelései miatt. (Egyikük sem dolgozik már a stúdiónál amúgy.)

A korábban a PSP-s Resistance: Retributiont, vagy a PS Vitás Uncharted: Golden Abyss-t Bend Studio pedig mondhatni megelégelte, hogy Garvin még mindig kritizál, holott a Days Gone több mint három és fél éve, hogy megjelent PlayStation 4-re (2019. április 26.), és a PC-s port óta is eltelt másfél év (2021. május 18.), így a Twitteren egy közleményben elutasította ex-kollégájuk vádaskodásait:

„Tisztában vagyunk az előző kreatív igazgatónk Days Gone-ra vonatkozó megjegyzéseivel, amelyek a szellemi tulajdonunk kritikai fogadtatásával kapcsolatos személyes véleményére vonatkoznak. A Bend Studio nem osztja az ő véleményét, és ez nem tükrözi csapatunk nézeteit. Stúdiónk mérhetetlenül büszke a Days Gone-on végzett munkára, és hálásak vagyunk minden fejlesztőnek, aki szívét-lelkét beleadta. Hihetetlenül alázatosnak érezzük a Days Gone-közösségünk támogatását, és a jövő felé tekintve továbbra is osztozni fogunk a világunk és karaktereink iránti lelkesedésetekben,” írta a stúdió.

Garvin azóta privátra tette a Twitter-fiókját, és talán jogos volt, hogy a PlayStation Studios kötelékébe tartozó csapattól elváltak az útjai, mert tényleg több év eltelt már a Days Gone megjelenése óta. Túl kellene a múlton lépni.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu