Star Wars: Dark Forces: három évi munka után elkészült a felújítása [VIDEO]

A Csillagok háborújából készült első FPS (ami a Jedi Knight-sorozatot is megelőzte) nem volt egyszerűen source portolható, de végül megkapta a ZDoom-kezelést.

 

Három fejlesztő, LuciusDXl, Winterheart, és Gilmorem560 kiadta a Force Engine 1.0-s verzióját. Ez a Dark Forces (és később az Outlaws) nyílt forrású visszafejtett kódja, és lehetővé teszi, hogy nagy felbontáson, modern, kényelmes lehetőségekkel játszhassuk az eredetileg 1995-ben megjelent játékot, amit nyugodtan nevezhetnénk egy DOOM-klónnak is. Gyors mozgású, nagy fegyverválasztékú, labirintusokhoz hasonlítható pályákkal rendelkező játékról van szó, ami a Star Wars stílusát audiovizuálisan eltalálta, és közben egy korrekt történettel is bír (a Han Solóhoz hasonlítható Kyle Katarn a Birodalom maradványaival küzd).

A Jedi Knight játékok viszont elfeledtették a Dark Forcest, miután ezekben Kyle egy Jedivé válik, és nem maradt el bennük a fénykard forgatása sem. Itt azért meg kell említeni a LucasArts Western-stílusú Outlawsát is, ami a Dark Forces Jedi Engine-jét újrahasznosítja, és ebből fakadóan ez a játék is kapni fog egy modernizációt. De ehhez még idő kell, így a Force Engine 2.0-s verziójáig csak a Dark Forces lesz végigjátszható sok, ma már elfogadott kényelmi funkcióval: az egérrel körbenézhehetünk, a nagyobb felbontások támogatottak, és már nem csak szoftveres renderelésre van lehetőségünk, hanem bevethetjük a GPU-t is. A mostani és jövőbeli modok is támogatottak lesznek a modbetöltővel.

A modhoz kell az eredeti Star Wars: Dark Forces, amit Steamen 2100 forintért (5 euróért), GOG-on pedig alig 800 forintért meg lehet most vásárolni. A mod letöltése után a Force Engine exéjét elindítva automatikusan fel fogja ismerni az eredeti játék telepítési helyét. A felhasználói pályákat és finomhangolásokat a Force Engine Mods mappájába tegyük, és az indításkor ki lehet választani azokat, így tényleg kényelmesen játszhatunk.

A régi játékok rajongói felújítása mindig is dicséretes, hiszen így nem lesz szükség arra, hogy például a DOSBoxon futtassuk a játékot.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu