Elég ciki: pont karácsonykor okoz gondot a Steam felhasználóknak a játékok ajándékozása a barátaiknak

A Steam-felhasználók arról számoltak be, hogy a barátaiknak való játékvásárlás lehetősége elérhetetlen számukra, ami frusztráltá teszi a játékosokat.

 

Sokak számára most van az ajándékozás időszaka, de néhány Steam-felhasználó elégedetlenkedett amiatt, hogy nem tudnak játékokat ajándékozni néhány barátjuknak. A probléma egy korábbi probléma kiterjesztése a Steamen, amely a világ különböző régióiban élő barátokkal rendelkező játékosokat érinti.

A Steam általában lehetőséget kínál a játékosoknak arra, hogy válasszanak aközött, hogy maguknak vásárolnak-e játékot, vagy egy másik felhasználónak ajándékoznak. Ez egy szép módja annak, hogy kifejezzük megbecsülésünket egy barátunk vagy családtagunk felé, és mivel a Steam kívánságlistákat meg lehet osztani, könnyen találhatunk olyat, amire a játékosnak szüksége lehet. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a Steam megengedi, ahogy azt néhány játékos elkedvetlenedve tapasztalta.

A Steam platform felhasználói megvitatták a problémát a közösségi médiában, sokan valószínűleg ajándékokat szeretnének vásárolni most, hogy a Steam téli kiárusítása zajlik. Ezek a felhasználók arról számoltak be, hogy amikor megpróbálták a vásárlást lebonyolítani, egy olyan üzenetet kaptak, amely szerint „A regionális árkülönbségek miatt az ajándék, amelyet megpróbálsz küldeni, nem küldhető el a címzett régiójába”.

Ahogy néhány felhasználótársunk rámutatott, ez a probléma azért merült fel, mert a Steam igyekezett megakadályozni, hogy a játékosok olcsóbban juthassanak játékhoz, mint kellene. A játékok ára néha a felhasználó régiója szerint van meghatározva, és a valuta aktuális értékének függvényében történik a kiigazítás. A múltban ez azt jelentette, hogy valaki a tervezettnél olcsóbban juthatott játékhoz úgy, hogy egy másik országban élő barátja megajándékozta, vagy VPN segítségével régiót cserélt, hogy saját maga más árat érjen el. Manapság, ha egy játék ára több mint 10%-kal különbözik két régió között, nem lehet ajándékozni.

Bár a Steam áruházon keresztül történő játék a jobb ár elérése érdekében érthető módon olyasmi, amit a Valve, a játékfejlesztők és a játékkiadók el akarnak kerülni, ez a „megoldás” több hibát is tartalmaz. A felhasználók rámutattak, hogy hajlandóak lennének kifizetni a magasabb árat, ha ez azt jelentené, hogy megajándékozhatják egy barátjukat. Ez azonban nem elérhető opció, így a játékosoknak nem marad más lehetőségük, mint közvetlenül készpénzt vagy Steam-ajándékkártyát ajándékozni. Bár ez a módszer működik, időigényesebb és bonyolultabb a kelleténél.

Mivel a gazdaság a közelmúltban átesett néhány megrázkódtatáson, több játékos tapasztalhatja ezt a problémát, mint korábban. Az ünnepek közeledtével néhány játékos számára lehet, hogy már túl késő lesz megadni azt, amit idén szándékoztak barátaiknak. Ha szerencsénk van, a Valve felismeri ezt a problémát, és a közeljövőben olyan megoldást kínál, amely mindenki számára működhet.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu