A Microsoft szerint három jövőbeli Bethesda-cím Xbox- és PC-exkluzív lesz

A Microsoft megerősítette, hogy a Bethesda három játéka PC- és Xbox-exkluzív lesz, és bár azt nem árulja el, hogy melyek, sokan már sejtik.

 

Egy friss dokumentumban a Microsoft azt írta, hogy a Bethesda három közelgő kiadványa exkluzív cím lesz Xboxra és PC-re, bár azt nem árulja el, hogy pontosan mely játékokról van szó. Mivel a Starfield a 2023-as év egyik legjobban várt megjelenése, sok szem és fül van ráhangolódva, hogy a Skyrim fejlesztője mit fog hamarosan kiadni, főleg, hogy ez a stúdió első új IP-je negyedszázad óta.

A Bill Gates által alapított multinacionális konglomerátum az utóbbi időben a hírekben az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlása körüli viták miatt keltett hullámokat, a szabályozó hatóságok pedig közbeléptek, hogy esetleg megakadályozzák a felvásárlást. A Microsoft 2020-ban vásárolta fel a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMaxot, és az Xbox-alkotó már további stúdiók, például az id Software és a Dishonoredot fejlesztő Arkane tulajdonosa. Mindezek alapján a technológiai óriásnak nagy befolyása van, ha játékról van szó, és úgy tűnik, hogy azt szeretné, ha néhány várható jövőbeli megjelenés kizárólag az ő hardverére és operációs rendszerére készülne.

Ez derül ki az Activision Blizzard fúziójával kapcsolatban a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz kiadott nyilatkozatból. A dokumentumban a Microsoft azt írta, hogy a Bethesda „három jövőbeli címe” csak Xboxon és PC-n lesz elérhető. Bár ezeknek a kiadványoknak a nevét a nyilatkozatból kihagyták, a továbbiakban az áll benne, hogy ezeket a játékokat úgy tervezték, hogy „elsősorban egyedül vagy kis csoportokban játszhatóak legyenek”, így kétségtelenül sok olvasónak lesz némi fogalma arról, hogy a vállalat melyekre gondol.

Az már korábban megerősítést nyert, hogy mind a Starfield, mind a Redfall – utóbbit a Bethesda nem fejleszti, hanem kiadja – exkluzív lesz mind az Xbox-sorozatra, mind a Windows PC-re. A harmadik titokzatos játékról egyelőre csak találgatni lehet. Arra azonban már utaltak, hogy a The Elder Scrolls 6 exkluzív lesz a Microsoft számára, így valószínű, hogy ez lesz a másik megjelenés a szerkesztett listán. Ez egyelőre csak spekuláció, de az a tény, hogy ezek a jövőbeli címek vagy egyjátékosok lesznek, vagy kis csoportokkal multiplayerrel rendelkeznek, arra utal, hogy a Skyrim folytatását más rendszerektől, például a PlayStationtől tarthatják vissza.

Mivel a Fallout 5 az év elején megerősítést nyert, egyesek azon tűnődhetnek, hogy a Microsoft szeretné-e, ha ez a Bethesda-játék is exkluzív cím lenne. Ezt egyelőre korai lenne megmondani, de kétségtelenül sokan lesznek, akik nem rendelkeznek erős PC-vel vagy jelenlegi generációs Xbox konzollal, és nem fognak örülni, ha a TES6-hoz hasonlóan csak ezeken a rendszereken jelenik meg.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu