A Shadow of the Colossus és a The Last Guardian fejlesztője 2023-ban szeretne bejelenteni egy új játékot

Fumito Ueda, az elismert The Last Guardian és Shadow of the Colossus címek mögött álló fejlesztő a 2023-as reményeiről beszél.

 

A The Last Guardian és a Shadow of the Colossus című sikertörténetekről híres Fumito Ueda beszélt a 2023-as évhez fűzött reményeiről. A következő év a történelemkönyvekbe való évnek ígérkezik, számos izgalmas új címre számíthatnak a játékosok; az egyedi művészeti tervezés és az árnyalt történetmesélés egyik játékmesterétől származó hírek biztosan felkeltik azok figyelmét, akik élvezték munkáit, például az Ico-t, amelyről 20 évvel a megjelenése után is nagy tisztelettel beszélnek.

Uedát gyakran emlegetik a játékvilág egyik legzseniálisabb elméjeként, aki azután vált ismertté, hogy a Sony Computer Entertainment részeként megjelent első címe, az Ico a kritikusok elismerését kiváltva kultikus rajongótábort szerzett. Ueda ezután a Shadow of the Colossus megalkotásán dolgozott, amely hasonló elismerést kapott, majd végül elhagyta a Sony-t, hogy megalapítsa a GenDesignt. A cég továbbra is részt vett a The Last Guardian fejlesztésében, amely végül számos késés után jelent meg PS4-re.

A Famitsunak nemrégiben adott interjújában Ueda jelezte, hogy ő és a GenDesign csapata keményen dolgozik azon, hogy 2023-ban bejelentsenek valamit, és arra kérte a rajongókat, hogy továbbra is támogassák erőfeszítéseiket. Ueda azon 141 alkotó között volt, akikkel a Famitsu interjút készített a következő évre vonatkozó törekvéseikről, köztük olyanokkal, mint Yoko Taro, a Mistwalkert készítő Hironobu Sakaguchi, aki a Final Fantasy-t alkotta, és még sokan mások az iparág legnagyobb és legelismertebb fejlesztői közül.

Természetes, hogy Ueda a The Last Guardian zűrös fejlesztését követően kiteríti a kártyáit, hogy ne keltsen rossz benyomást a rajongókban, és ne izgassa őket túlságosan egy közelgő bejelentés miatt, de tény, hogy a The Last Guardian megjelenése óta már 6 év telt el. Ezért joggal lehetünk óvatosan bizakodóak, hogy Ueda és csapata a GenDesignnál a következő évben, talán a szeptemberben Chibában megrendezésre kerülő 2023-as Tokyo Game Show-n be tudnak majd jelenteni valamit. Valójában sokan remélték, hogy a GenDesign a 2022-es Tokyo Game Show-n tesz majd bejelentést, de ez nem valósult meg.

A GenDesign eddig nagyon titkolózott azzal kapcsolatban, hogy min is dolgozik, de azt tudjuk, hogy az Epic Games fogja kiadni, ráadásul egy teljesen új játékról lesz szó, aminek semmi köze a Shadow of the Colossushoz vagy a The Last Guardianhoz – ez utóbbi apróság nem meglepő, hiszen a Sony birtokolja ezeknek a címeknek a jogait. Bár lehetnek olyanok, akik már alig várják a GenDesign bejelentését, az biztos, hogy 2023-ban sok mindenre számíthatunk, többek között arra is, hogy leleplezik a következő játékukat.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu