The Last of Us: a sorozat készítői állítják, nem kell félni a „Trónok harca-szindrómától”

MOZI HÍREK – Az alkotók, Neil Druckmann és Craig Mazin tisztázták, hogy a The Last of Us sorozatban ragaszkodnak az eredeti játékok fő cselekményéhez, és csakis ahhoz.

 

 

A The Last of Us várva várt évadpremierje előtt az HBO-n továbbra is kavarognak bizonyos nagy kérdések. Egyes rajongók aggódnak, főleg azzal kapcsolatban, hogy a színészek hogyan viselik majd az általuk játszott karakterek jelentős súlyát. Illetve, hogy a rendezők hogyan mutatják be a történet egészét. Szerencsére az IndieWire beszámolója szerint a társalkotók, Neil Druckmann és a Csernobil showrunnerje, Craig Mazin biztosították a közönséget arról, hogy hűek maradnak a forrás tartalmához. Nem térnek el tőle semmilyen eredeti, elrugaszkodott ötlettől vezérelve.

Druckmann, a Naughty Dog játékfejlesztő cég jelenlegi társelnöke, aki az eredeti játékokon is dolgozott, tisztázta, hogy a The Last of Us játékfranchise lehetséges harmadik részének nemrégiben még nagyon is aktuális pletykái ellenére abszolút nem térnek el sehol az első két megjelent játék narratív kereteitől.

„Nem tervezzük, hogy a játékok adaptálásán túlmenően bármilyen történetet elmeséljünk. … Nem fogunk ugyanabba a problémába ütközni, mint a Trónok harca, mivel a >>második rész<< [a játéksorozaté] nem végződik cliffhangerrel.”

Druckmann ezzel azokra a mély kreatív konfliktusokra utal, amelyek az HBO mértékadó fantasy-sorozatával, a Trónok harcával kapcsolatban egy bizonyos ponton felmerültek. Mire a sorozat ötödik évada esedékessé vált, a szerző, George R.R. Martin még nem fejezte be a sorozat következő könyvét (sőt, azóta sem…). A sorozat rendezői, David Benioff, valamint D.B. Weiss magukra vállalták a történet hátralévő részének megrendezését, jóban-rosszban.

Sajnos Martin nyilvánosságra hozta, hogy ahelyett, hogy legalább őt bevonták volna ebbe a kreatív folyamatba, Benioff és Weiss teljesen kivágták őt minden következő évadból egészen a végéig. Ez elkerülhetetlenül a televíziózás történetének egyik legvitatottabb befejezéséhez vezetett. Ami aztán a rajongók hatalmas felháborodását váltotta ki mindenhol. Druckmann és Mazin nyilvánvalóan nem akarják elkövetni ugyanezt a hibát, és nem fognak arra törekedni, hogy bármi „eredetit” hozzáadjanak a forrásanyaghoz.

Forrás: IndieWire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu