Project DW: újabb Dungeon & Fighter játékon dolgozik a Nexon

Sokat még nem tudni a Project DW-ről a műfaját leszámítva (ugyanis a célplatformok sincsenek teljesen tisztázva).

 

A Nexon bejelentése szerint a Dungeon & Fighter IP-re alapozva egy nyílt világú akció-RPG-t készítenek „konzolokra, PC-re és mobilra”, és ember legyen a talpán, aki ebből kitalálja, hogy mik lesznek végül a célplatformok. Még a megjelenési időszakot sem közölte a dél-koreai cég, ami a sajtóközleményben így jellemezte a franchise-ot: „A Dungeon & Fighter egy PC-s akció-RPG, amely dinamikus akciójátékot kínál. A Dungeon & Fighter franchise 2005 augusztusi indulása óta világszerte több mint 850 millió játékost regisztrált. Dél-Koreában a Dungeon & Fighter Mobile 2022 márciusában jelent meg, és továbbra is rendkívül népszerű a játékosok körében. A Dungeon & Fighter szellemi tulajdonán jelenleg több más új játék van fejlesztés alatt, köztük a Project Overkill és a Project AK.”

A Dungeon & Fighter rövidítése DNF, és így rögtön eszünkbe juthat az Arc System Works tavaly június végén PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és PC-re megjelent 2D-s verekedős játéka, a DNF Duel, ami bizony ehhez az IP-hez köthető. A Project AK elsőre nem is biztos, hogy ismerős lehet, de ez valóban az egyik, már bejelentett projektjük, a már 2018-ban (!) bejelentett Project BBQ, amit a fejlesztő Neople konzolexkluzívvá módosított, megőrizve a Souls-klón stílusát. A közleményben szintén megemlített Project Overkillről először 2021-ben beszélt a Nexon. Ez egy 2,5 dimenziós, Unreal Engine 4-et (azóta nem kizárt, hogy már UE5-re váltottak) használó játék lesz.

A Dungeon & Fighter 2005 augusztusában indult el PC-n egy online multiplayer, oldalnézetes beat’em up műfajt alkazva. 2012-ben a Dungeon Fighter Live: Fall of Hendon Myre Xbox Live Arcade-exkluzívként X360-ra jött ki, és négy játékos is egyszerre bunyózhatott felújított grafikával. 2016-ban érkezett meg Dél-Koreába a mobilos Dungeon & Fighter Spirit, ami már 3D-s modelleket használt a 2D-s sprite-ok helyett. A tavaly március 24-én (szintén mobilra) kiadott Dungeon & Fighter Mobile ennek utódja lett, visszatérve a spritealapú grafikához.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu