Journey to the Savage Planet: kurrens-gen kiadást kap a Typhoon Studios hagyatéka [VIDEO]

Azért az is elgondolkodtató, hogy a stúdió játéka konkrétan napokkal a bezárása előtt jelent meg a már megszűnt Google Stadián is…

 

A játék kurrens-gen kiadása, a Journey to the Savage Planet: Employee of the Month Edition önmagában nem is olyan érdekfeszítő, de a játék mögött álló stúdió története annál inkább: a Typhoon Studios 2017 februárjában alakult meg, és egyetlen játékuk jelent csak meg. Ez 2020. január 28-án jelent meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (Steam, GOG, Humble Store, Epic Games Store) (majd májusban Nintendo Switch-re is), nem sokkal a Stadia Games & Entertainment általi felvásárlásuk (2019 decembere) uzán.

Akkor úgy gondolhattuk, hogy a Google nem követi el az egy évtizeddel korábban az OnLive által elkövetett hivákat, ám tévedtünk: a szolgáltatás kudarcát egy az egyben lemásolta a techcég (holott mögötte sokkal több pénz állt), ugyanis 2021. februáe elsejével a Google a belső fejlesztéseit leállította, így bezárta a Stadia Games & Entertainmentet (így jutott el a Ubisofttól az EA Motive-on és a Stadián át a PlayStation-közeli Haven Studioshoz Jade Raymond, az SG&E ex-vezetője), és igen, a Typhoon Studios is erre a sorsra jutott… kemény négy nappal a Stadia port megjelenése után, ugyanis az 2021. január 28-án jelent meg!

2021 augusztusában pedig megalakult a Raccoon Logic (kisebb kínai befektetéssel a Tencent jóvoltából), és az alapító tagok között kettő (Alex Hutchinson és Reid Schneider) a Typhoon Studios létrehozásakor is jelen volt, így mondhatni részben folytatják ott, ahol abbahagyták, ugyanis a régi stúdióból csatlakozott még hozzájuk Erick Bilodeau, Yannick Simard és Marc-Antoine Lussier is. Most ők hozzák le a Stadiáról PlayStation 5-re és Xbox Seriesre a metroidvania/kaland játékot. A 505 Games lesz a kiadó, az ár pedig 30 dollár (kb. 12-13 ezer forint), ám ha már megvan az alapjáték PlayStation 4-re vagy Xbox One-ra, ingyen megkapjuk a kurrens-gen frissítést.

„Túl vagyunk egy felvásárláson, elbocsátottak minket, új céget alapítottunk, és visszavásároltuk az IP-nket, de valahogy, valahogy, a mi bolondos játékunk Employee of the Month Editionje végre új konzolokra is megjelenik. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket, különösen neked, Value Employee (megbecsült alkalmazott). Te vagy a kedvencem, akárhogy is hívnak,” mondta a Hutchinson, a Raccoon Logic kreatív igazgatója „csak egy kicsit sírva” a sajtóközleményben.

A Journey to the Savage Planet február 14-én jön PlayStation 5-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu