Phil Spencer: Inspiráló az Xboxnak a Bethesda erőssége

Ha nem lenne az Xbox Game Studios kezében a ZeniMax Media, a tavalyi, a Microsoft által is gyengének mondott 2022 után 2023 sem lenne valami ütős.

 

Hiába közölte már 2020 szeptemberében a redmondi techóriás, hogy a Bethesda anyacégét, a ZeniMax Mediát 7,5 milliárd dollárért felvásárolta, a megállapodás 2021 márciusában zárult le, és a kiadónak meg volt kötve a keze, ugyanis két, akkor PlayStation konzolexkluzív játékuk, a Ghostwire: Tokyo és a Deathloop már be lett jelentve, és lényegében idén kezdődik el az, hogy a Bethesda játékai már nem fognak felbukkanni a PlayStation 5-ön. A 2023-as Xbox-kínálatot jelenleg úgy tűnik, hogy a Bethesda fogja elvinni a hátán, és ezt Phil Spencer, az Xbox-vezér is elismerte az IGN-nek adott interjújában.

„A Redfall és a Starfield nagyon fontos játékok, ahogy minden first-party, belsős játék, amit készítünk. Ami a[z Xbox] Game Pass növekedését illeti: az folyamatosan nő. És ahogy új játékokat és folytatásokat adunk hozzá, úgy látjuk a folyamatos növekedést. Néha a növekedés olyan játékoknál következik be, amelyekre számítottunk, de időnként egy Vampire Survivors vagy most egy Hi-Fi Rush is felbukkan, és izgalmat okoz. Tehát néha megjósolhatjuk, hogy mely játékok lesznek izgalmasak, néha pedig meglepődünk. És ezt szeretem az iparágunkban: a nagyszerű játékok sokféle helyről érkezhetnek.

Számunkra nyilvánvalóan lezárult a ZeniMax felvásárlása néhány évvel ezelőtt. Látva, hogy a Bethesda, a ZeniMax az anyavállalat, hozza a Hi-Fi Rush-t, a Redfallt, a The Elder Scrolls Online új frissítését, a Starfieldet… hogy ezek a játékok idén jönnek, és az évet az első Game Passban Xboxra és PC-re megjelent játékkal kezdtük, nagyon bátorít az az erő, amit a Bethesda a portfóliónkban fog mutatni, és ezt már 2023-ban kezdjük látni, és ez izgalmas,” mondta Spencer.

Idén jön a Redfall (Arkane), a Starfield (Bethesda Game Studios), a héten meglepetésként megjelent a Hi-Fi Rush (Tango Gameworks), és ott vannak a mostanában csendes stúdiók. 2019-ben jelent meg a Wolfenstein: Youngblood és a Wolfenstein: Cyberblood, és ők szinte biztosan a Wolfenstein III-mal készülnek, miközben az Indiana Jones-játékuk is lassan halad; a 2019 végén alapított Roundhouse Studios még nem mondott semmit sem, hogy mit csinál; az id Software lassan három éve, hogy kiadta a DOOM Eternalt, és a ZeniMax Online Studios is kb. öt éve dolgozik egy új IP-n…

Szóval Spencer okkal optimista.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu