Mind a három konzolgyártó kihagyja az idei E3-at?

Ha igaz a pletyka, a 2023-as E3 nagyon gyenge felhozatallal fog rendelkezni, így nem biztos, hogy nagy érdeklődés lesz a kiállítás iránt…

 

Ha egy névtelen személy állítaná ezt, akkor akár joggal legyinthetnénk is, de az IGN számolt be „több jártas forrására” hivatkozva, hogy a Sony, a Microsoft és a Nintendo is ki fogja hagyni az idei E3-at! A Sony esetében ez nem nagy meglepetés, ugyanis a 2018-as E3 óta egyik rendezvényen sem képviseltette magát, és a cég inkább a Nintendo Directhez hasonló State of Play közvetítéseken keresztül mutatja be, hogy milyen játékok készülnek PlayStation 4-re, illetve most már PlayStation 5-re.

A Microsoft esete viszont meglepő: ők egy hete erősítették meg, hogy „nyáron vissza fognak térni Los Angelesbe az évi játékbemutatójukra”, de nem nevezték meg, hogy az E3 2023-ra gondoltak-e. A múlt héten az IGN-nek Phil Spencer, az Xbox-vezér úgy nyilatkozott, hogy a konferenciájukat úgy próbálják időzíteni, ami „kényelmes a sajtónak és a fogyasztóknak is”, és emiatt joggal gondolhattunk volna az E3-ra, hiszen az a rendezvény nem csak a sajtó számára nyitott (ez 2007-ben ilyen volt…).

A Nintendo is különcködött már több éve, ugyanis ők az E3-ra szoktak időzíteni egy nagyobb Nintendo Directet, aztán a Treehouse Live közvetítések során további játékmenetet és bemutatót kapunk a készülő játékokból, szóval az ő távollétük sem tekinthető nagy meglepetésnek. A kiadók közül pedig az Electronic Arts volt az, ami kilépett az Entertainment Software Association, az E3 szervezői árnyékából, és ebből jött létre az EA Play Live, amit tavaly kihagyott a kiadó, mert egyszerűen nem volt mit megmutatniuk, és inkább az év folyamán, elszórva mutatták be például a Dead Space Remake-et.

Az idei E3 június 13-ától 16-áig fog tartani a Los Angeles Convention Centerben (azaz a megszokott helyén). Sem az ESA, sem a három konzolgyártó cég nem reagált az IGN cikkére, így nem kizárt, hogy az idei E3 már nem lesz olyan kiemelten nagy rendezvény, mert csak a kiadók fogják júniusban a nyakunkba önteni a bejelentéseiket ott.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu