Új sebességre kapcsol a Crystal Dynamics, az Eidos Montréal és a Gyűrűk ura

Az Embracer Group negyedéves üzleti jelentéséből pletykaként ki lehet következtetni azt is, hogy a Metro franchise új része is lassan halad a célvonal felé.

 

Lars Wingefors, az Embracer Group vezérigazgatója megerősítette, hogy 2024 márciusának végére öt Gyűrűk ura játékot kíván a konglomerátum kiadni: „A negyedévben a Freemode lezárta a Middle-earth Enterprises korábban bejelentett felvásárlását. A Freemode-nak ez az akvizíció nagy érdeklődést váltott ki mind a belső, mind a külső partnerek körében A Gyűrűk ura IP iránt a különböző médiaformátumokban. Jelenleg öt játékot készítenek külső partnerek, amelyek a 2023/24-es pénzügyi évben fognak megjelenni. Egy külső partner egy filmet is gyárt. A Freemode a szervezet megerősítése érdekében továbbra is szelektív kulcsfontosságú munkaerő-felvételeket hajt végre az üzletág különböző területein.”

Négy játékot meg lehet nevezni. Az első a sokszor elhalasztott, és már 2019 márciusában bejelentett játék a Daedalic Entertainmenttől Gollammal, és ez elvileg tavaszon vagy nyáron fog megjelenni. A Nacon Connecten, március 9-én nagy eséllyel többet is hallunk róla. A második a The Lord of the Rings: Return to Moria, ami túlélő műfajú. Középfölde negyedik korszakában játszódik, és törpék játsszák a főszerepet. Maximum nyolcan játszhatjuk együtt a Free Range Games játékát, ami elvileg idén jut el PC-n az Epic Games Store-ra. A Wētā Workshop is dolgozik egy Middle-earth projekten, és az iOS/Android párosra egy körökre osztott, free-to-play RPG a negyedik játék. Csak az ötödik ismeretlen.

A Crystal Dynamicsról és az Eidos Montréalról azt mondta Wingefors, hogy 2028 márciusáig, tehát öt év alatt öt AAA játékot kell kiadnia. Az Embracer szerint egy AAA játékon több mint 100 teljes időben foglalkoztatot fejlesztő dolgozik, jelentős marketinges büdzséje van, és minimum 2 millió értékesítést ér el. A külső partner által fizetett játékoknál gazdasági hasznot is el kell érni. Az biztos, hogy a Crystal Dynamics az új Tomb Raideren, illetve a The Initiative-val a Perfect Dark rebooton dolgozik, és a stúdió a régebbi IP-ihez (pl. Legacy of Kain) szívesen visszatérne, így ezek is az ötösben lehetnek. Talán az eredmény jobb lesz a Marvel’s Avengersnél.

Wingefors azt is mondta, hogy a 2023/2024-es üzleti évben, azaz legkésőbb 2024 márciusának végére jön egy be nem jelentett játék a 4A Gamestől, ami nagy eséllyel a Metro új része lehet. Ez persze még csúszhat, ugyanis az oroszok által indított háború az ukránok ellen zavart okozott a fejlesztésben. Erről Tom Henderson azt írta, hogy a projekt már végigjátszható állapotban van, idén jöhet a bejelentés, jövőre pedig a megjelenés.

Az Embracer Group terjeszkedését mindig érdemes figyelni.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu