Egy játék nyerte a legtöbb díjat a D.I.C.E. Awards-on 2023-ban – De vajon melyik?

A D.I.C.E. Awards 2023-on egy játék hódított a díjátadó legtöbb elismerésével, beleértve a legjobb kalandjáték díját is. Bár az eseményen több másik játék is díjazásban részesült, az igazi kérdés az, hogy vajon melyik játék nyerte a legjobb játék díját.

 

A D.I.C.E. Awards 2023 díjátadó gáláját tegnap tartották a Las Vegas-i Resorts World-ben, mint mindig, az Interactive Arts and Sciences Akadémia rendezte. A jelöléseknek megfelelően, a Sony Santa Monica God of War Ragnarök nyerte a legtöbb díjat (7):

 

  • Kiemelkedő animációs teljesítmény
  • Kiemelkedő művészeti irányítás
  • Kiemelkedő karakteri teljesítmény
  • Kiemelkedő zenei teljesítmény
  • Kiemelkedő audio design
  • Kiemelkedő történeti teljesítmény

 

Az év kalandjátéka

Azonban az Elden Ring, a FromSoftware játéka, megkapta az Év Játéka díjat és további négy díjat:

 

  • Kiemelkedő játékirányítás
  • Kiemelkedő játéktervezés
  • Kiemelkedő technikai teljesítmény
  • Az év szerepjátéka

 

A D.I.C.E. Awards 2023 másik több díjat nyertese a God of War Ragnarök és az Elden Ring mellett a Vertical Robot VR játéka, a Red Matter 2 volt, amely megkapta az Immersive Reality Technical Achievement és az Immersive Reality Game of the Year kategóriában járó díjakat.

Az Ubisoft Mario + Rabbids: Sparks of Hope játéka megkapta az Év Családi Játéka díjat, a poncle Vampire Survivors pedig az Év Akció Játéka díjat nyerte el, a Player First Games MultiVersus játéka az Év Harci Játéka díjat kapta, a Polyphony Digital Gran Turismo 7 játéka az Év Versenyjátéka, a Roll7 OlliOlli World játéka az Év Sportjátéka, a Bay 12 Games Dwarf Fortress játéka pedig az Év Stratégiai/Szimulációs Játéka díjat nyerte el. A Square Enix Final Fantasy XIV: Endwalker játéka az Év Online Játéka díjat kapta, a Second Dinner Studios MARVEL SNAP játéka az Év Mobiljátéka lett.

Az Független Játék kategóriában a TUNIC Team alkotása nyerte el a „Kiváló Teljesítmény az Független Játékban” díjat. A D.I.C.E. 2023-at az Interactive Arts and Sciences Academy (IASA) szervezte meg a Las Vegas-i Resorts World-ben.

Az eseményen az Elden Ring nyerte el a „Az év játéka” címet, amellett, hogy négy további díjat is elnyert. Azonban a God of War Ragnarök nyerte el a legtöbb díjat, amelyek között szerepelt az animáció, az art design, a karakterek, az eredeti zenei kompozíciók, az audio tervezés, a történet és a kalandjáték kategóriákban. A Vertical Robot VR játéka, a Red Matter 2 megnyerte az „Immersive Reality Technical Achievement” és az „Immersive Reality Game of the Year” díjakat. A többi kategóriában az Ubisoft Sparks of Hope-ja, a Poncle Vampire Survivors-ja, a Player First Games MultiVersus-a, a Polyphony Digital Gran Turismo 7-e, a Roll7 OlliOlli World-je, a Bay 12 Games Dwarf Fortress-a, a Square Enix Final Fantasy XIV: Endwalker-je, a Second Dinner Studios MARVEL SNAP-je és a TUNIC Team alkotása is díjazásban részesült. A D.I.C.E. 2023 Hall of Fame díját Tim Schafer (The Curse of Monkey Island, Grim Fandango, Psychonauts, Brütal Legend, Broken Age, Psychonauts 2) nyerte el a Double Fine-tól.

Forrás: WCCFTECH

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu