A God of War nem létezne a Call of Duty nélkül?

A Call of Duty hatása a PlayStation Studios (vagy a Sony Interactive Entertainment) egyik fontosabb IP-jére is vonatkozik.

 

A PlayStation 4 megjelenése óta a Sony ráállt arra, hogy több first-party, belsős fejlesztésű IP-je legyen, és ezek közül több sikeres is lett. Ilyen például a Guerrilla Gamestől a Horizon Zero Dawn (ami azóta egy cross-gen folytatást és egy PlayStation VR2-exkluzív spinoffot is kapott), de ide lehet venni a 2018 áprilisában PlayStation 4-re, néhány évvel később pedig PC-re is megjelent God of War-t is, amivel Kratos az északi istenek világába vándorolt, továbbá egy fia is született Atreus személyében.

Az Egyesült Királyság piac- és versenyfelügyeleti hivatala, a CMA dokumentumokat kért be a Sony-tól is, ami erősen ellenzi a Microsoft lépését (nem szeretné, ha 68,7 milliárd dollárt költene az Activision Blizzard King megkaparintásáért), és a Twitteren Derek Strickland kiemelt, hogy mit talált. A Sony szerint a Call of Duty játékosai megközelítőleg 1 milliárd dollárt költenek a PlayStation hardvereire, kiegészítőire, előfizetéseire, játékaira, és egyéb szolgáltatásaira. Ha ezek a játékosok elhagynák a PlayStation 5-öt az Xbox Seriesre váltva, akkor a cég kevésbé lenne képes a jövőbeli hardvereibe és játékaiba fektetni.

Konkrétabban fogalmazva, ez „csökkentené az innovatív, első féltől származó játékok előállításának potenciális megtérülését, ezáltal csökkentve a SIE képességét és ösztönzését az új játékokba való befektetésre.” Így a God of War, a Horizon, a Days Gone, a Ghost of Tsushima, illetve a további nagyobb PlayStationös brandek kevésbé lennének esélyesek a létezésre a Call of Duty jelenléte nélkül. Vagy talán a Death Strandinget is mondhatjuk, amiben a Sony-nak azért mégis volt szerepe, és készül már a folytatása is.

Régebben egy kérdőív már megerősítette, hogy a játékosok inkább a Call of Duty, mintsem a belsős fejlesztésű, exkluzív játékok miatt választották a PlayStation 5-öt (ami miatt a Live from PS5 televíziós reklámkampánya kissé poénosan hat, mert ott főleg a first-party játékokról beszélnek).

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu