2024-ig ne várjuk a The Wolf Among Us 2: A Telltale Series megjelenését!

Még csak két hónap telt el az évből, és már most hallani egy játékról, hogy idén nem fog eljutni a játékosokhoz…?

 

A Telltale Games a Twitteren közölte, hogy a The Wolf Among Us folytatásár nem tervezi már 2023-ban kiadni. Így joggal kérdezhetjük, hogy 2024 lesz-e a következő lehetőség. A Telltale szóvivője a Gematsunak így nyilatkozott: „Ha megkérdeznéd a vezérigazgatónkat [Jamie Ottilie-t], a válasza az lenne, hogy [akkor adjuk ki,] „amikor készen áll”, mivel az elmúlt néhány év kihívásaira (a világjárvány, a munkaerőhiány stb.) biztosan nem számítottunk, mióta újraindítottuk a vállalatot.”

Ottilie az IGN-nek részletesebben is megindokolta, hogy miért mondtak le az idei megjelenésről: „Ha kiadjuk ezt a játékot, és még nincs készen, akkor darabokra fognak tépni minket. Az elvárások elég magasak, és szeretnénk, ha az időnk elég lenne, hogy megfeleljen ezeknek, és büszkék akarunk lenni rá, és tudni, hogy „Hé, ez a legjobb játék, amit csak készíthettünk”. Mondjon a világ, amit akar, [ha] elkészül, de mi legalább tudjuk, hogy ezekben az időkben, ilyen körülmények között ez a legjobb játék, amit készíthettünk.

Én már érintett volna az erőltetett menetben, a crunchban, és nem akarom még egyszer átélni. Nem tisztességes ezt kérni. Nem lehet egy üzletet erre tervezni. Szóval igen, részben az egészséges munkakultúra fenntartásáról van szó. Nem akarjuk kiégetni a jó embereinket. Az elmúlt két évben hihetetlenül nehéz volt toborozni a COVID, a munkaerőpiac és a játékipar növekedése között. Tehát az emberek kiégetése vagy leépítése hosszú távon biztosan rossz dolog. Nem így kell felépíteni egy vállalkozást. És mi, mint iparág, borzalmasan viselkedünk ezzel kapcsolatban. Kiégetjük az embereinket. A legjobb embereinket gyorsabban kiégetjük. És mint iparág, ha továbbra is növekedni akarunk, akkor ezt abba kell hagynunk. Abba kell hagynunk, és jobb döntéseket kell hoznunk,” mondta Ottilie.

A stúdió maga pedig így indokolta a halasztást: „Fontos fejlemény a The Wolf Among Us 2 kapcsán: meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy t 2023-ból elhalasztjuk. Tudjuk, hogy frusztráló ezt hallani. 2020-ban kezdtünk el dolgozni rajta, és továbbra is eltökéltek vagyunk abban, hogy elmeséljük Bigby és a Fabletown-banda többi tagjának folyamatos történetét. Ehhez azonban több időre lesz szükségünk. Bármennyire is csalódott vagy, hogy ezt hallod, mi még rosszabbul érezzük magunkat, hogy ezt kell mondanunk, de a munka folytatódik. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a rajongók megérdemlik a folytatást, és azt tesszük, ami a játéknak jó, miközben óvjuk a csapatunk egészségét. Nagyra értékeljük a türelmeteket és megértéseteket.”

A The Wolf Among Us 2: A Telltale Series tehát talán jövőre fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Epic Games Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu