Pánik a Nintendo-nál: két népszerű Wii U játékot le kellett állítaniuk!

A Nintendo váratlanul lekapcsolta a Wii U két legnépszerűbb játékának online szolgáltatását, miután biztonsági rést fedezett fel bennük. A Mario Kart 8 és a Splatoon rajongóinak egyelőre türelmesnek kell lenniük, amíg a cég megoldja a problémát.

 

A Nintendo hivatalos közleményben tudatta, hogy ideiglenesen felfüggesztette a Wii U konzol két legnépszerűbb játékának online szolgáltatását, mert biztonsági rést talált bennük. A Mario Kart 8 és a Splatoon játékosai egyelőre nem tudnak egymás ellen versenyezni vagy csapatban játszani az interneten keresztül.

A cég nem részletezte, hogy pontosan milyen biztonsági rést fedezett fel, de azt írta, hogy “a hiba kapcsolódik az online játékhoz”. A közlemény szerint “a hálózati szolgáltatás sürgős karbantartást igényel”, ezért “jelenleg nem elérhető”. A Nintendo azt is hozzátette, hogy “a probléma megoldásán dolgozik”, és “megértést és türelmet” kér a felhasználóktól.

A Mario Kart 8 és a Splatoon mindkét játék nagy népszerűségnek örvendett a Wii U tulajdonosok körében. A Mario Kart 8 egy versenyjáték, amelyben a játékosok kedvenc Nintendo karaktereikkel száguldhatnak át változatos pályákon. A Splatoon pedig egy lövöldözős játék, amelyben festékspray-kel kell befesteni az ellenfél területét. Mindkét játék kiemelkedően jó értékeléseket kapott a kritikusoktól és a rajongóktól egyaránt.

A Wii U konzol már régóta le van maradva az újabb generációs konzolok mögött. A Nintendo Switch megjelenése óta kevesebb figyelmet kapott a cég részéről. Azonban még mindig sokan használják és szeretik ezt az eszközt. Ezért sokan csalódottak lehetnek amiatt, hogy nem tudnak játszani ezekkel a játékokkal online.

Nem tudni, hogy meddig tart majd a karbantartás, és mikor lesz újra elérhető az online szolgáltatás. Remélhetőleg hamarosan sikerül orvosolni a biztonsági rést, és visszaállni az eredeti állapotra. Addig is maradnak más lehetőségek: például offline módban játszani ezekkel vagy más Wii U játékokkal; vagy áttérni más platformokra vagy más Nintendo Switch játékokra.

Forrás: Engadget

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu