Vezetőváltás a Square Enix élén, vajon mire számíthatunk?

Matsuda Yosuke (aki 2022-t és 2023-at egy erős, NFT-knek és a blockchainnek aláfekvő levéllel nyitotta) utódja is ki lett már jelölve.

 

A Square Enix bejelentette, hogy a Square Enix Holdings elnöki és reprezentatív igazgatói posztjáról Matsuda le fog lépni, és utódja Kiryu Takashi, a jelenlegi céges igazgató lesz. A váltást a 34. éves részvényes találkozón erősíthetik meg júniusban, majd utána az igazgatói tanácsnak is bele kell egyeznie. Íme a hivatalos indoklás: „A szórakoztatóipart körülvevő üzleti környezet gyors változásában a javasolt változtatás célja a vezetői csapat átalakítása azzal a céllal, hogy a folyamatosan fejlődő technológiai innovációkat átvegye, és maximalizálja a [Square Enix Holdings Co. Ltd.] csoport kreativitását annak érdekében, hogy még jobb szórakozást nyújtson ügyfeleinek világszerte.”

Ez nem hangzik jól. Matsuda 2013 áprilisa óta volt a Square Enix Corporation élén, és a Square Enix Holding vezetői tisztségét 2013 júniusa óta tölti be, leváltva az elődöt, Wada Yoichit. Matsuda amúgy felbukkant a NieR: Automatában rejtett bossként a játékot fejlesztől PlatinumGames akkori elnöke, Sato Kenichi mellett. Utódja, Kiryu jelenleg 48 éves, és két és fél év alatt gyorsan felmászott a ranglétrán. A Square Enix Holdings vállalati tervezési részlegének igazgatója volt 2020 júniusában, előtte pedig a Dentsu Innovation Initiative-ot vezette, ott pedig „új, bomlasztó technológiákra” koncentrált; ma pedig a Square Enix Holdings igazgatója. Kiryu eddigi pozíciója a Square Enixen belül a tartalomalkotók gazdasági rendszerére és a metaverzumra fókuszált, így nem nagyon tér el Matsuda cryptovalutás, NFT-s álláspontjától.

Így Kiryu valószínűleg folytatni fogja Matsuda trendjét, így hiába ígér transzparenciát, továbbra is azt az utat követi, amit elődje, mert tiszteletben kívánja tartani az ő vízióját. Pedig innen lenne szép új irányt felvenni, mert jelenleg a blockchain, az NFT-k, a web 3.0 felé figyel a Square Enix, nem pedig például a játékainak minőségi PC-s portjaira (és itt nem a Denuvo erőltetésére gondolunk, hanem a silányan kiadott Forspokenre, aminek fejlesztőcsapatát bezárták, a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, Final Fantasy VII Remake…).

Forrás: Gematsu, News.com.au, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu