Videójavító technológiát mutatott be a Microsoft az Edge böngészőjének

TECH HÍREK – Miközben az Intel a VSR-t (Video Super Resolution) a Google Chrome-jához tervezi, a Microsoft a saját verziójáról rántotta le a leplet (ami azért poén, mert az Edge is Chromium-alapú).

 

Ha az Nvidia GeForce videókártyái közül legalánn az RTX 2000-es sorozat valamelyikével (egészen a legújabb, 4000-es sorozatig, ha rendelkezik Tensor magokkal), esetleg az AMD Radeon minimum RX 5700-as kártyájával (a 7800-as sorozatig működni fog) rendelkezünk, akkor lehetőségünk van arra, hogy a videót felskálázó technológiát alkalmazhassuk a Microsoft Edge-ben. A lényeg az, hogy 720p felbontásnál alacsonyabbon játsszuk le, illetve legalább 192 pixel szélességű és magasságú legyen a videó, amit nem szabad, hogy másolásvédelmi technológia (PlayReady, Widevine) védjen, és legyen az elektromos hálózatra kötve a készülékünk.

De nézzük, mit ír a Microsoft: „A videók tisztításához és felskálázásához szükséges számítási teljesítmény miatt a VSR jelenleg csak a következő feltételek teljesülése esetén érhető el: a készülék az AMD RX5700-7800 vagy az Nvidia GeForce RTX 2000-4000 valamelyik GPU-jával egyikével rendelkezik, a videó 720p-nél kisebb felbontásban van lejátszva, a készülék hálózati áramellátáshoz van csatlakoztatva, a videó magassága és szélessége egyaránt nagyobb, mint 192 pixel, és a videó nem védett olyan digitális jogkezelési technológiákkal, mint a PlayReady vagy a Widevine. Az ilyen védett videók képkockái nem érhetők el a böngésző számára feldolgozásra.

Dolgozunk a több GPU-val rendelkező laptopok automatikus hibrid GPU-támogatásán. Addig is kipróbálhatod a VSR-t a Windows beállításainak módosításával, hogy az Edge-te a diszkrét (különálló) GPU-n futtassa. A funkció jelenleg a felhasználók 50%-a számára elérhető a Canary csatornában, és a fenti feltételek teljesülése esetén lesz engedélyezve. Ha a funkció engedélyezve van, a címsoron egy HD ikon fog megjelenni. Az ikonra kattintva engedélyezheted vagy letilthatod a funkciót. Ha szeretnéd manuálisan kipróbálni, akkor az edge://flags/#edge-video-super-resolution menüpontban engedélyezheted. Már nagyon várjuk, hogy kipróbálhasd! Szeretnénk, ha visszajelzéseket kapnánk erről a funkcióról, ezért ne felejtsd el a felfelé vagy lefelé mutató hüvelykujj gombokra kattintva (edge://settings/system) elmondani a véleményedet!”

Ez a funkció a régi, kamerás felvételek esetében hasznos lehet. A labda most a Mozilla térfelén van – nekik is lépniük kell.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu