A Fatal Frame rendezője elmeséli, milyen szellemekkel találkozott: “kiskorom óta rettegek tőlük”

Ha szereted a rémisztő horrorjátékokat, akkor biztosan hallottál már a Fatal Frame sorozatról, amelyben egy különleges fényképezőgéppel kell szembenézned a kísértetekkel. A sorozat alkotója, Shibata Makoto most egy rendkívül érdekes blogbejegyzést írt az Xbox Wire oldalon arról, hogy hogyan ihlették meg őt a valóságban látott (és megérintett!) szellemek.

 

Shibata szerint a zombik és a szörnyek nem ijesztőek, mert nem léteznek, de a lelkek már igen. Elmondása szerint gyerekkora óta félelmetes jelenléte volt az életében. A japán játékfejlesztők között gyakori szokás egy megtisztulási ceremónia elvégzése egy horrorjáték elkészítése előtt, de Shibata úgy gondolta, hogy jobb hagyni a szellemeket kijönni. Ennek köszönhetően sok paranormális jelenséget tapasztaltak a csapatával a sorozat fejlesztése során.

Például egyszer hangfelvételt készítettek és egy titokzatos hang került rá a háttérbe. Próbálták eltávolítani azt, de hiába tették meg bármit is, a hang mindig visszajött. Végül úgy döntöttek, hogy bennehagyják a játékban! Egy másik alkalommal pedig egy CD-t találtak az irodában mozgás közben!

Shibata konkrétan beszél arról is, hogy hogyan inspirálta őt egy saját élménye az újrakiadásra kerülő Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse című játék elkészítésénél. Ebben a játékban ellátogathatsz Rogetsu Hall-ba, ami egy régi japán stílusú fürdőszállóra épült. Ez valójában Shibata egyik rokonának tulajdona volt és gyerekkorában gyakran összejöttek ott családi összejövetelekre.

Egyszer éjjel felébredt és elcsábult arra, hogy körülnézzen az alig holdfényben világított hotelben. Ekkor látott meg egy idegen férfit az átellenes folyosón állni és kinézni az ablakon. Ahogy közeledett feléje meglátni jobban ki ő valójában egyszer csak eltűnt előle.

Ezzel még nincs vége! Shibata visszasietett az ágyba és próbált aludni tovább de ekkor érezte hogy valaki hideg keze megragadja őt erős markolásba fogva! Elkezdett sikoltozni fájdalmában de senki sem hallotta meg őt mert túl messze volt mindenki tőle.

Ezek után nem csoda ha Shibata olyan jó horrorjátékokat tud alkotni! Ha te is szeretnéd átélni ezeket az ijesztgetéseket akkor ne habozz letölteni vagy megvenni ezt a remekművet!

A Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu