Miközben a Microsoft megállapodásokat köt, adatokat igényel az FTC

Az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) huszonnégy alkalommal igényelt már dokumentumokat a redmondi techóriástól, ám a Microsoft nem cselekedett. Ezt megelégelte a jogi csapat.

 

Az FTC közölte, hogy panasszal él a Microsoft ellen, ugyanis hiába határozta konkrétan meg, hogy milyen dokumentációkat szeretnének áttekinteni a redmondiaktól, a Microsoft egyszerűen figyelmen kívül hagyta a két tucatnyi igénylést. Csak annyit mond a techcég, hogy túlságosan tág témakörről van szó, és nagy teher számukra a dokumentumok biztosítása, továbbá sok adat már elérhető volt az FTC-nek más, már biztosított fájlokban. Most pedig azt mondja a Microsoft, hogy egyszerűen nincs elég idejük erre. Aha. mi pedig milliomosok vagyunk.

Az FTC amúgy a Nintendóval és az Nvidiával kötött megállapodások részleteit szeretné megismerni. Szerintük a Microsoft ezekkel a megállapodásokkal akarja a szabályzó szerveket ledönteni a lábukról, miközben a Call of Duty-n kívül a többi Activision Blizzard King IP-vel kapcsolatban nem nagyon hallunk részleteket, hogy azok miképp lennének exkluzívak. A ZeniMax Media esete is idevehető. Ne feledjük, hogy a 2018-as bejelentéskor csak annyit mondott a Starfieldről a Bethesda, hogy next-gen lesz.

Ám a ZeniMax felvásárlásával a PlayStation 5-ös verziót (vagy annak minimum terveit!) a Microsoft valószínűleg azonnal leállította, és emiatt tart az FTC a Microsoft terveitől. Emiatt is akarja az FTC átnézni a ZeniMaxhoz köthető tartalmak exkluzivitásával kapcsolatos Microsoft-dokumentumait. Ezzel mondhatni ugyanazt kapja a Microsoft vissza, amit a cég elkövetett a Sony-val, amikor annak külsős exkluzív megállapodásairól akart hallani! Ezeken túl a redmondiak next-gen videojátékos gazdasági rendszere iránt is érdeklődik az FTC. (Ez ahhoz kötheő, hogy minden platformon ott legyenek az Xbox játékai, talán a felhőből.)

Eközben a Microsoft felettébb gyanús módon olyan cégekkel köt megállapodást, amikről eddig soha nem is hallottunk! A minap a Boosteroiddal, most pedig a Ubitusszal kötött tíz éves megállapodást. Mind a két cég felhős platformot kínál, és mondjuk ki: ez az egész arról szól, hogy a Microsoft folytassa a konszolidációt a játékiparban. Ezekre a megállapodásokra mutogat a cég, hogy övék legyen az Activision Blizzard King…

Forrás: PSU, WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu