Counter-Strike 2: védjegy is utal a Valve gyanús terveire

A Valve valamire biztosan készül a Counter-Strike kapcsán… már csak az a kérdés, hogy Gabe Newellék mikor közlik a terveiket.

 

A Counter-Strike már több mint két évtizede velünk van, ám a sorozat legújabb része jelenleg a 2012-es Counter-Strike: Global Offensive, avagy CS:GO, ami azóta bár sok frissítésen esett át, már eljárt felette az idő technológiailag is. A háttérben viszont a játék mozgolódik. A Source 2 eközben a Steamen a megjelenés előtti, pre-release branchbe lett áttéve. Ennek a kódjában felbukkant valami, amire a Valve-tól az utóbbi másfél évtizedben nem számítottunk. Left 4 Dead 3? A cégről közismert, hogy nekik a hármas szám úgy alapvetően idegen… (Half-Life 3? Half-Life 2: Episode 3? Portal 3? Team Fortress 3? Na ugye…)

Már az is furcsa, hogy egy Counter-Strike buildben történik erre utalás, de a Twitteren ennél még nyilvánvalóbb utalás bukkant fel. A Valve levédetett több Counter-Strike nevet, és köztük van egy Counter-Strike 2 is. Ezeket még a héten regisztrálta a Valve, mielőtt mi is beszámoltunk volna a Counter-Strike-ról és a Source 2 engine-ről. Vagy az fog történni, hogy a Counter-Strike: Global Offensive egy nagyobb frissítés alatt engine-t vált (a kettes Source engine-re), megőrizve a nevét, vagy akkora update érkezik, amivel új nevet is kap a CS:GO.

Kevés esély van arra, hogy egy teljesen új játékot takarna a Counter-Strike 2 elnevezés, mert a Valve-nak hosszabb történelme van a szivárgásokkal (két évtizede a Half-Life 2 szivárgott ki, ami miatt azt Gabe Newell eltolta 2004 végére), ugyanis a Counter-Strike: Global Offensive Steames adatbázisos változtatásai is inkább arra mutatnak, hogy ez a játék fog módosulni. Viszont ha ilyen frissítés jön, amivel a technológia is megújul a játék alatt (és ilyet ingyenes formában ritkán láttunk eddig; legutóbb az Epic Games tolta át az Unreal Engine 4-ről az 5-re a Fortnite-ot), akkor meg kell kérdeznünk: ezek után is ingyenes marad a játék, vagy már fizetni kell majd érte?

A Valve megszólalhatna végre.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu