Xbox Game Pass: ennek a játéknak a távozására nem számítottunk!

Bár gyakori, hogy a Microsoft adott idő után el szokott távolítani néhány játékot az előfizetéses szolgáltatásából, ez az egy játék kissé szokatlan helyzetet teremtett.

 

Általában havonta két frissítést szokott kapni a redmondi techóriás előfizetéses rendszere. Ekkor a játékok nem csak érkezni szoktak az Xbox Game Passra, hanem lelépni is. Így a kínálat általában válozatlan mennyiségű játékkal bír (beleértve a belső fejlesztésű, Xbox Game Studios-címeket, amik viszont kivétel nélkül a megjelenésük első napjától kezdve a rendszeren vannak, és ezzel is más megközelítést kínál mint a rivális PlayStation Plus Extra/Premium), de gyakran frissülve. Ez persze nem hangzik rosszul.

Miközben a Microsoft még nem közölte az első áprilisi frissítést (a szerencsénket ismerve kb. egy, esetleg két napon belül ez be is következik), felbukkant egy játék a hamarosan távozó (Leaving Soon) listán. A Quantum Breakről van szó, amit a Microsoft adott ki. A Remedy Entertainment játékáról nem gondoltuk volna, hogy végül el lesz távolítva a szolgáltatásról, igaz, egy tradicionális videojáték és egy élőszereplős TV-műsor keverékeképp szokatlan kísérletről van szó.

Nem kizárt, hogy az Alan Wake története ismétlődött meg. Régebben ugyanis az történt, hogy a finn stúdió megvásárolta a Microsofttól az IP jogait, így a Remedy-hez vándorolt az író teljes mértékben. Ezután állapodott meg a Remedy Entertainment az Epic Gamesszel, hogy egy remaster készüljön a játékból (így nem csak Xbox 360-on és PC-n volt elérhető), felvezetve annak folytatását is. Így lehet, hogy emiatt lépett ki az Xbox Game Passról a Quantum Break. Ezért pedig joggal tehetjük fel a kérdést, hogy vajon mikor jelentenek be ebből is egy multiplatform remastert? (Az már más kérdés, hogy cross-gen lesz-e…)

Ha jön a hivatalos közlés az első 2023 áprilisi Xbox Game Pass-frissítésről, megnézzük, hogy a távozó játékok között valóban ott lesz-e a Quantum Break. Ha igen, akkor valamire készül a Remedy, efelől nincs kétségünk.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu