Árversenyt indít a Western Digital az Xbox Series tárhelybővítésében?

A PlayStation 5-tel szemben egyedi, és kimondottan drága tárhelyes megoldással rendelkező Xbox Series konzolpároson befejeződni készül a monopolhelyzet.

 

Nincs is annál rosszabb, amikor nincsen egy cégnek riválisa, így kénye-kedve szerint emelheti az árakat (erre magyar példákat is lehetne sorolni…), és eddig az Xbox Series X és az Xbox Series S tárhelybővítő megoldásai között nem is nagyon volt versengés, ugyanis a Seagate PCIe 4.0-s, maximum 2 TB helyet kínáló tárhelye ellen nem nagyon lépett fel senki sem. Egyedi módon lehet csatlakoztatni, így nem lehet csak lazán belepakolni egy 2280-as formátumú NVMe M.2-es SSD-t az erre fenntartott helyén, ahogy ezt a PlayStation 5-ön kis szerelés után megtehetjük.

A Best Buy weboldalán (ez nagy eséllyel hibaüzenetet fog dobni, de mivel az amerikai boltok előszeretettel alkalmazzák a geoblockingot, azaz a regionális hozzáférést, talán emiatt…) felbukkant a WD_Black C50 Expansion Card For Xbox nevű termék, így a Seagate mellett egy másik gyártó is potenciált lát az Xbox Series „kártyás” megoldásában. A Western Digital 1 TB-os méretű kártyája 180 dollár lesz (kb. 70-72 ezer forint), ami olcsóbb a Seagate termékénél (ez 220, tehát 85-88 ezer forint), és ez ritkábban szokott készleten lenni.

A Microsoft konzoljain ezekkel a plusz tárhelyekkel is alkalmazhatjuk a Quick Resume funkciót, így a „kártyákon” is tárolhatjuk a játékok elmentett állapotát, így ez nem „hideg tárhely”, ami például egy külsős USB-s meghajtó, ahol a játékot a konzol belső tárhelyére vagy a Seagate (esetleg hamarosan a Western Digital) termékére kell másolni, A régebbi játékok pedig egyszerűen a merevlemezről futtathatóak. Viszont pozitívum az, hogy a Microsoft egyedi módszere plug-and-play megközelítésű: csatlakoztatjuk, és már megy is, mégpedig elvárható teljesítménnyel. A PlayStation 5 esetében pedig gyártótól és típustól is függ…

Csak az a szokatlan, hogy több mint két éven keresztül csak a Seagate állt be a Microsoft mögé a plusz tárhellyel. A Western Digitalt vajon követi még más is?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu