Remote Play-re építő handheld platformon dolgozik a Sony?

Nem kizárt, hogy az új hardver nem fog rendelkezni a felhőből való játék funkcionalitásával (ez hatalmas kihagyott ziccer lehet).

 

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Sony állítólag egy új hardveren dolgozik, ami nem kötődik közvetlenül a PlayStation brandhez. Ez nem lesz kompatibilis a PlayStation 5 Pro-val, illetve az alapból nem beépített Blu-ray meghajtójú PS5-tel. Az Insider Gamingen azt olvashatjuk, hogy a handheld piacra való visszatéréshez szánt hardver kódneve Q-Lite, de a PSP-vel és a PlayStation Vitával ellentétben helyi játékra nem lesz mód, hanem csak Remote Play megoldásra számítsunk, így a PlayStation 5-ünkről „távjátszhatunk”.

Adaptív streameléssel rendelkezik a készülék, maximum 1080p-s felbontással és másodpercenként hatvan képkockás frame rate-tel. Ehhez aktív internetkapcsolatra lesz szükség, így „always online” platformról van szó. A jelenlegi prototípusok hasonlítanak a DualSense kontrollerhez, ám van rajtuk egy 8″-os (~20,3 centis) LCD érintőképernyő is a közepén. Az adaptív ravaszok mellett a tipikus handheld funkciók (3,5mm-es csatlakozó, hangszórók, hangerőszabályozó gombok) is megtalálhatóak rajta.

Az Insider Gaming szerint a leválasztható Blu-ray meghajtós PlayStation 5-tel egyszerre jut el a boltokba a PlayStation Q-Lite, de a PlayStation 5 Pro előtt lesz a rajt (ez állítólag 2024 vége felé történhet meg), de ennél több konlrétum nem ismert a megjelenési dátummal kapcsolatba. A Steam Deckkel szemben kissé érthetetlen lépés lenne a Sony-tól a csak Remote Play-hez használható készülék. Jeff Grubb valamelyest alátámasztotta Henderson cikkét: szerinte sem érdemes egy PlayStation Vita-utódra számítani, ám ő egy felhőt is támogató handheldről hallott, így szembe megy az eddig elhangzottakkal…

A PlayStation Portable remek eladásokat mutatott fel, ám a Nintendo forradalmi hardvere, a DS lemosta a pályáról, a két utód között pedig még inkább a nagy N felé billent a mérleg, ugyanis a PlayStation Vita többnyire csak Japánban maradt talpon hosszú távon, míg a Nintendo 3DS rövid időn belül kiütötte a nyeregből. A Q-Lite létezése még nem hivatalos, de ha tényleg felhőmentes hardver lesz, akkor a Sony-nak tényleg elgurulhatott a gyógysztere…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu