Electronic Arts: szó sem lehet az Alice folytatásáról!

Ráadásul American McGee, az előző két játék tervezője is bejelentette, hogy ezzel maga mögött hagyja a játékipart.

 

2000-ben és 2011-ben jelent meg az Alice előző két része, és American McGee évek óta próbálta az Alice: Asylum Patreon projektjével már lassan hat éve meggyőzni az IP-tulajdonos Electronic Artsot, hogy esetleg kellene valamit ismét csinálni, ám a kiadó nem hajlandó sem finanszírozni a projektet (nem elég nekik az Ultimate Team pénzhalmaza), továbbá McGee-nek sem akarja licenszelni az IP-t (ez pedig teljesen érthetetlen).

McGee a Patreonon egy új posztot publikált End of the Adventure (A kaland vége) címmel, miután az utóbbi évet a koncepció dokumentációjának elkészítésével töltötte (és februárban már az Electronic Artsnak is csinált egy videót a témában): „A szellemi tulajdonjog, a piaci feltételek és a fejlesztési javaslat részleteinek belső elemzése alapján végül úgy döntöttek, hogy elutasítják a projektet. A licencelés kérdésére azt válaszolták, hogy az Alice fontos része az Electronic Arts teljes játékkatalógusának, és az eladás vagy licencelés jelenleg nem olyasmi, amire hajlandóak lennének.

A magam részéről én is elértem egy végpontra az Alice-szel és általában a játékfejlesztéssel kapcsolatban. Nincs több ötletem vagy energiám, amit egy új Alice-játék elkészítésére fordíthatnék, és nem is érdekel, hogy a jelenlegi játékfejlesztési környezetben új játékötletekkel foglalkozzak. Ha valakinek mégis sikerül meggyőznie az Electronic Artsot, hogy készítse el az Alice Asylumot, szeretném világossá tenni, hogy ettől a ponttól kezdve nem kívánok részt venni sem ebben, sem más, az Alice-szel kapcsolatos fejlesztésben,” írta McGee.

Az Electronic Arts indoklása ostobaság, ugyanis 2011-ben jött ki legutóbb Alice-játék. Ebből adódóan nem lehet rá azt mondani, hogy valóban fontos része lenne a kiadó játékkatalógusának. Nekik sokkal fontosabb, hogy évente megjelenjen az idén már EA Sports FC-ként megjelenő (és amúgy eléggé otromba logóval rendelkező) focijáték, mert abból rengeteg pénzt tesznek zsebre, de ide lehet venni ennek amerikai megfelelőjét is (Madden NFL).

Szóval McGee távozott a játékiparból, Alice meg marad Csodaországban.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu