Mads Mikkelsen egy náci tudós lesz az Indiana Jones 5-ben, leleplezte, hogyan készült fel a rázós szerepre!

MOZI HÍREK – A dán színész, aki már számos népszerű filmsorozatban szerepelt, nemrégiben részletezte, hogy milyen kutatást végzett az új Indiana Jones-film főellenségének megformálásához. A sors tárcsája című podcastban Mikkelsen elárulta, hogy karaktere egy volt náci tudós, akit az amerikai kormány átvesz a NASA-hoz dolgozni.

 

Mikkelsen azt is elmondta, hogy karaktere alakításához egy valós személyt vett alapul: Wernher von Braunt, aki Hitler rakétaprogramjának vezetője volt, majd később az Apollo-program kulcsfigurája lett. A színész szerint von Braun érdekes ellentmondásokat hordozott magában, amelyek inspirálták őt.

„Ő volt az egyik legnagyobb zseni a rakétatechnológiában, de ugyanakkor egy náci is volt. Aztán átment Amerikába, és ott folytatta a munkáját. Nem tudom, hogy mennyire bánta meg a múltját, vagy hogy mennyire volt büszke rá. De ezek olyan dolgok, amelyek érdekesek egy karakter szempontjából,” mondta Mikkelsen.

Mikkelsen nagy lelkesedéssel beszélt az Indiana Jones-sorozatról is, amelynek gyerekkora óta nagy rajongója. Dicsérte a forgatókönyvet, James Mangold rendezőt és Harrison Fordot is, akivel és Phoebe Waller-Bridge-dzsel együtt játszik a filmben. A színész szerint Ford még mindig fantasztikus alakítást nyújt az ikonikus régészként.

„Nagyon szeretem az Indiana Jones-filmeket. Olyanok, mint egy mesekönyv. Tele vannak csodálatos helyszínekkel, izgalmas kalandokkal és humorral. És persze Harrison Forddal, aki egyszerűen zseniális ebben a szerepben. Nagyon jó vele dolgozni. Nagyon kedves és vicces ember. És nagyon profi is. Mindig készen áll arra, hogy valami újat próbáljon ki,” áradozott Mikkelsen.

Az Indiana Jones 5 várhatóan 2022. július 29-én kerül a mozikba. A film cselekménye még titokban van tartva, de remélhetőleg sok izgalmas kalandot és rejtélyt tartogat majd az ikonikus régész és társai számára.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu