Tekken 8: a kihagyás után visszatér a cross-play!

A Tekken atyja racionális magyarázatot adott arra, hogy a Tekken 7-ből végül miért is maradt ki a cross-play, ami az új felvonásban már biztosan ott lesz.

 

A 2017-ben PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re megjelent Tekken 7 (ami már két évvel korábban a játéktermekben elrajtolt!) nem rendelkezett cross-play-jel, így nem volt lehetőség arra, hogy egy PlayStation 4-en bunyozó játékos kihívja a barátját, aki Xbox One-on püfölte a gombokat. Pedig erre volt felvetés, és ezt közvetlenül Harada Katsuhiro, a franchise producere (és a Tekken 7 rendezője) dobta fel a kiadónak, a Bandai Namcónak. A céget nem is kellett meggyőzni, ám a Harada által meg nem nevezett „két platform” már elzárkózott…

„Cross-play [a Tekken 8-ban]? Naná! Egyébként már az előző konzolgeneráció megjelenésekor javasoltam a cross-play-t a két platform [PlayStation 4, Xbox One] között. Akkoriban azonban a közös érdekek miatt ellentétben álltak egymással, voltak peer-to-peer biztonsági problémák, és többször is elutasították a felvetést. Emlékeztek, amikor néhány évvel ezelőtt bejelentették, hogy nyitottak a cross-playre? A valóságban akkoriban nem támogatták aktívan a harmadik, külsős feleket, és az akadályok valójában elég magasak voltak. Még mindig vannak problémák, de most már lehetséges lesz,” írta Harada.

Remélhetőleg a múlté lesz, hogy a PlayStation-PC és Xbox-PC közötti játék mellett szó sem lehet a PlayStation-Xbox közötti harcról. Elvégre egy verekedős játék esetében nem nagyon számít, hogy ki hol játszik (igaz, PC-n a Denuvo szaggatást tud okozni, és ezt anno épp Harada is felvetette!), hanem az a fontos, hogy ki tudja jobban kiismerni a másik harci stílusát, hogy azt’n övé legyen a győzelem, mert azért itt szinte kizárt, hogy szaggasson, akadozzon a játék (PC-n ez még bekövetkezhet).

A 2018-ban bejelentett Tekken 8 az Unreal Engine 5-ön fut, és bár nincs még a megjelenési dátuma bejelentve, nem kizárt, hogy valamikor idén elrajtol. (Aztán lehet, hogy itt is először a játéktermekben, és csak később jön „az otthoni port”?) Ja, amúgy rollback is lesz…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu