Új State of Play-jel készül a felhős piacon terjeszkedni kívánó Sony

A Q-Lite kódnevű handheld tehát nem véletlen, de ennek megjelenését egy State of Play biztosan meg fogja előzni.

 

A Sony a twitteren közölte, hogy április 13-án, magyar idő szerint este 11 órakor új State of Play érkezik, benne több mint húsz percnyi Final Fantasy XVI játékmenettel. Twitch-en és YouTube-on is figyelemmel lehet követni. „Attól a pillanattól kezdve, hogy a Final Fantasy XVI bemutatkozott a 2020-as PlayStation 5 Showcase-ben, a rajongók világszerte türelmetlenül várták a játék sötét fantasy környezetének részleteit, a hatalmas Eikonokat és az őket befogadó Uralkodókat (Dominants), valamint a korai trailerekben már megmutatott, stílusos harci rendszert. Örömmel jelentjük be, hogy az e heti State of Play mindezekbe és még sok másba is belemerül,” írta a Square Enix a PlayStation Blogon. A Final Fantasy XVI június 22-én jelenik meg PlayStation 5-re, és a japán kiaódnak a Sony segített a fejlesztésben is.

De eközben a Sony a felhős piacon is igyekszik megvetni a lábát, ugyanis a The Verge huszonkét olyan Sony-s állásajánlatra bukkant, ami a cég Future Technology Groupjába (FTG) keres olyan embereket, akik „kifejlesztik és megvalósítják a PlayStationnél a felhő alapú játékokhoz kötődő stratégiai koncepciót”. Az FTG célja az, hogy „konzolos minőségű játékok legyenek minden eszközön, vezetve a felhő alapú játék forradalmát”. Ez kissé Microsoftosan hangzik… de tényleg, mi van a két cég közötti, pont ebben a technológiában kötött megállapodással a közös munkáról?

Az állásajánlatok arra utalnak, hogy a Sony egyedül fejleszt tovább, és egy új, hybrid felhős infrastruktúrát akar kiépíteni az AWS (Amazon Web Services) segítségével. A Sony már hosszabb ideje foglalkozik a felhővel. Az év elején felbukkant a cégtől már egy szabadalom (amikben a cég hajlamos alsóbb rendűnek tekinteni a riválisait erről a mianp írtunk), amiben erről volt szó, és Jade Raymond (Ubisoft: Assassin’s Creed; Electronic Arts Motive: Star Wars Battlefront II; Stadia Games & Entertainment, most pedig Haven Studios) egy felhő alapú játékfejlesztési rendszeren dolgozik.

Szóval a Sony körül alakulnak a dolgok.

Forrás: Gematsu, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu