Final Fantasy XVI: átesett a State of Playen a Square Enix idei nagy húzása [VIDEO]

Azért nem azt mondjuk, hogy az egyik, mert a Forspokennel nem éppen azt hozta össze a Square Enix, amit talán a Sony is elvárt volna az azóta megszüntetett Luminous Productions játékától.

 

A játék főcímdalát (Tsuki Wo Miteita – Moongazing) Yonezu Kenshi írta, és ő is adja elő a Square Enix és a Sony játékában (ugyanis a Sony is segít a fejlesztésben), és ezt Yoshida Naoki, a játék producere közölte a Twitteren. Yonezu a következőket írta egy üzenetben: „Nem lehet szavakkal kifejezni, hogy a Final Fantasy milyen hatással volt az életemre. Sosem gondoltam vagy képzeltem volna, hogy valaha is kapok egy ilyen lehetőséget. Ezt a dalt kifejezetten ehhez a játékhoz írtam. Köszönöm nektek.” Yoshida hozzátette: „Amikor megtudtam, hogy együtt dolgozhatunk Yonezu-sannal, nemcsak meglepődtem, hanem nagyon örültem is. Nagy rajongója vagyok Yonezu munkásságának, és tudom, hogy szenvedélye a generációkon átívelő zene megalkotása, így biztos voltam benne, hogy képes lesz megragadni a Final Fantasy XVI világát, történetét és témáit. Ő nem csak egy csodálatos művész, hanem lelkes játékos és Final Fantasy-rajongó is, úgyhogy várjátok ki a főcímdalát!”

A PlayStation Blogon további részleteket is olvashatunk „a tizenhatos végső fantáziáról”. Clive rejtekhelye lesz a főszereplő bázisa. Ezt bemutatták a State of Playen. Az összegyűjtött anyagokból tárgyakat készít, vagy edzésmódokat tesz számára elérhetővé. Különböző mellékküldetéseket is lehet majd teljesíteni, ezeken túl pedig ott lesz a Mob Hunts is, amiben erősebb ellenfelekkel lehet megküzdeni. A Hunt Boardon találjuk ezeket (mintha a Capcom Monster Hunter Worldjétől vettek volna át egy ötletet), és itt egy Moogle-vel is össze lehet futni.

Loresman Harpocrates is felbukkan a rejtekhelyen. Valisthea történelmét és szokásait tanulmányozza, kutatja a helyi éghajlatot, a néphagyományokat, a vallást és a hagyományokat. Eléggé kíváncsi Clive történeteire, amelyeket a kalandjairól visz haza. Ahogy Clive megosztja múltbéli élményeit, Harpocrates kutatóként új ismeretekre tesz szert. A Thousand Tomes, amelyben feljegyzéseket vezet tudásáról, egyre teljesebbé válik. Mindent megtudhatunk Valistheáról, ha ellátogatunk hozzá.

Vivian, a katonai tudós jól ismeri Valisthea országainak ügyeit, és a történet különböző pontjain előadásokat tart Clive-nak. A rejtekhelyünkön beszélhetünk vele Valisthea múltjáról és jelenéről, vele felfedezhetjük az egyes időszakokban folyamatosan változó karakterkapcsolatok és a világ dolgainak részleteit. Ha vissza szeretnénk nézni az eddigi történetet, vagy döntést kellene hozni, hogy merre tovább, ebben lehet nagy segítség. A State of Play második fele a harcra koncentrált. Új részleteket láthatunk Clive küzdelmeiről, az eikonok közötti összecsapásokról és képességeikről.

A Final Fantasy XVI június 22-én jelenik meg PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu