Diablo IV: népszerű funkció hiányozhat a játékból?!

A Blizzard egyik vezető fejlesztője megerősítette, hogy a Diablo IV valószínűleg nem kap meg egy népszerű, sok akció-RPG-ben, így az elődökben is megszokott funkciót.

 

 

A Diablo IV-ből hiányozni fog egy klasszikus akció-RPG funkció, ami a franchise múltjában megtalálható volt. A játék legutóbbi nyílt bétáján rekordot döntött a részvétel. Eddig úgy tűnt, a fejlesztők nyitottak a játékosok észrevételeire, ám ezek szerint nem mindenben.

A Blizzard azóta kielemezte a béta legjobb és legrosszabb részeit, és több változtatást is felfedett a Diablo IV-ben a játékosok visszajelzései alapján: a rajongók osztály-egyensúlyozásra, minőségbeli javításokra és még a játék egyes részein használt betűtípus megváltoztatására is számíthatnak.

Úgy tűnik azonban, hogy a Diablo IV bétájának egy népszerűtlen funkciója nem fog egyhamar megváltozni. Sok játékos nem volt elégedett a játékban bemutatott minimap-pel. Néhány rajongó azt remélte, hogy a játék végül egy olyan overlay térképet kap majd, mint ami a Diablo II-ben is elérhető volt. Sajnos Rod Fergusson, a Diablo vezető alelnöke és vezetője megerősítette, hogy a Blizzard jelenleg nem tervez ilyen változtatást az új címben.

A ki-be kapcsolható, átlátszó overlay térképek számos ARPG műfaji standard jellemzői. A Diablo III-ból kivágták ezt a funkciót, de magát a minimapot megnagyobbították és átlátszóvá tették, hogy megkönnyítsék az eltávolítását. A negyedik részben található minimap a legkisebb a sorozatban eddig, és kevésbé átlátszó, mint elődei. A játékban kevés lehetőség van a minimap felnagyítására vagy testreszabására. Így tehát a játékosoknak alkalmazkodniuk kell az új navigációs rendszerhez.

A funkciót nagyon hiányolták a harmadik részben, és sokan remélték, hogy visszatér a folytatásban: a Diablo IV hatalmas, nyitott világa miatt egy overlay térkép sokkal könnyebbé tenné a navigációt.

Bár a harcok során túlzsúfolttá teheti a képernyőt, a játéknak csak előnyére válna, ha lenne ilyen opció. Sokan remélik, hogy a fejlesztők a jövőben fontolóra veszik ennek a funkciónak a hozzáadását.

Bármennyire is kényelmetlen, az overlay térkép hiánya az egyike azon kevés panasznak, amit a játékosok a Diablo IV-gyel kapcsolatban megfogalmaznak. Lehet, hogy a játék nem tökéletes, de úgy tűnik, hogy elég közel van hozzá. Már most aranylemez lett, annak ellenére, hogy a megjelenéséig még több mint egy hónap van hátra. Mivel a béta után is nagy a hype, egyértelmű, hogy az új Diablo megjelenése óriási lesz, és a játéknak komoly esélye van az év játéka címre.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu