TruthGPT: Elon Musk mesterséges intelligenciája „valószínűleg nem irtaná ki az emberiséget”

TECH HÍREK – A mostanában egyre erősődő orwelli jegyeket magára öltő Elon Musk eléggé… meredek bátor dologra vállalkozik az elképzelésével.

 

Musk a Fox News Fox and Friends című műsorában Tucker Carlsonnal beszélgetett el. (Zárójeles megjegyzés: a hírcsatorna hazai megfelelője a HírTV lehetne, ha nem lenne ebbe is nyakig öntve állami pénz.) Musk egy maximálisan az igazságot kereső mesterséges intelligenciát akar megalkotni, és ezért lenne TruthGPT a neve. Musk szerint egy olyan MI alakulhat ki így, ami az univerzum megértésével is törődne. Csakhogy eközben Carson pókerarccal mond egy ilyet, hogy „Az olyan emberek, akik túl komolyan veszik magukat, mint Sztálin… vagy Chuck Schumer, kényelmetlenül érzem magam tőlük, és mindannyiunknak kényelmetlenül kellene éreznünk magunkat.” (Tessék mondani, ez már a „jobboldali morális fölény”?)

Musk lényegében a Fox Newson közölte, hogy a Google Bard és az OpenAI ChatGPT mellé egy új riválissal készül: „El fogok indítani valamit, amit TruthGPT-nek nevezek, vagyis egy maximálisan igazságkereső mesterséges intelligenciár, amely megpróbálja megérteni az univerzum természetét. És úgy gondolom, hogy ez lehet a legjobb út a biztonsághoz abban az értelemben, hogy egy olyan mesterséges intelligencia, amelyik törődik az univerzum megértésével, valószínűleg nem fogja megsemmisíteni az embereket, mert mi az univerzum érdekes részei vagyunk.” De eközben kissé… undorító a Fox News egyik szövege alatta, ami ilyet ír, hogy „Elon Musk: a baloldali programozók hazudozásra edzik a mesterséges intelligenciát”…

Nem kizárt, hogy Musk ezzel a megjelenésével a politikailag jobbra húzó programozók figyelmét akarta felkelteni (mert nem lesz elég a Google anyacégétől, az Alphabettől, pontosabban az alátartozó DeepMindtól átcsábítani embereket), de azt se felejtsük, hogy mostanában miről írtunk Musk kapcsán. Nem kizárt, hogy az X, ami a Twitter utódja lehet, lehet, hogy felületesen vizsgálva egy mindenre használható app lesz, ami eközben megfigyel mindenkit.

A mesterséges intelligencia önmagában nem rossz, de a nem megfelelő kezek között rossz célokra is fel lehet használni…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu