A God of War és a Horizon Zero Dawn sorozatváltozata is a The Last of Us-hoz hasonlít majd egy fontos dologban

MOZI HÍREK – A Sony már korábban bejelentette, hogy két népszerű PlayStation-exkluzív játékát, a God of War-t és a Horizon Zero Dawn-t is tévésorozattá alakítja. A két adaptáció a The Last of Us-hoz hasonlóan élőszereplős lesz, és nagy streaming szolgáltatóknál debütál és lesz bennük egy, a The Last of Us-szal közös vonás.

 

A God of War és a Horizon Zero Dawn két olyan játék, amelyek hatalmas rajongótábort szereztek maguknak a PlayStation platformon. A God of War 2018-ban jelent meg, és Kratos és fia, Atreus kalandjait követi a skandináv mitológia világában. A Horizon Zero Dawn 2017-ben látott napvilágot, és Aloy történetét meséli el, aki egy gépek által uralt posztapokaliptikus világban próbál megfejteni saját múltját.

A Sony elnöke, Jim Ryan egy befektetői tájékoztatón jelentette be, hogy mindkét játék élőszereplős sorozatváltozatot kap. A God of War az Amazon Prime-on fog futni, míg a Horizon Zero Dawn a Netflix-en. A két sorozat mellett egy Gran Turismo show is készül valamelyik platformra vagy csatornára.

A Sony nem árult el sok részletet a sorozatokról, így nem tudni, hogy mikor kezdődik a forgatásuk, vagy hogy kik lesznek a szereplők és a stábtagok. A rajongók már most találgatják, hogy ki alakíthatja majd Kratost vagy Aloyt. Az sem világos, hogy a sorozatok mennyire követik majd a játékok történetét, vagy hogy milyen stílusban készülnek.

Viszont az világos, hogy Asad Qizilbash, a PlayStation Productions fejese szerin nem kívánnak eltérni a The Last of Us „sikerreceptjétől” a soron következő két másik nagy cím esetében sem – erről a hivatalos PlayStation Podcastben beszélt. „Ugyanazzal a gonddal közelítünk, ugyanazt a formulát applikáljuk a Horizonhoz és a God of Warhoz, amit a The Last of Usnál alkalmaztunk. A játékok történeteit fogjuk elmesélni, mert képesek vagyunk rá, mert ez egy sorozat, van tehát elég időnk kibontani [a sztorit], több epizód is a rendelkezésünkre áll, hogy ezt megvalósítsuk. Meg sem próbáljuk ezeket belesűríteni két-két órás filmekbe. Ugyanakkor bár a nézők a játék sztoriját kapják meg, megtaláljuk annak a módjait, hogy elmélyítsük azt, illetve behatóbban foglalkozzunk a többi karakterrel és a világépítéssel, amire a játékokban nem volt lehetőség az akció[központúság] miatt. Ez számomra izgalmas dolog: a rajongók imádni fogják, mert azt látják majd, hogy a játék életre kel, de számos újdonságot is kapnak, akár a The Last of Us esetében” – fejtette ki Qizilbash a Podcastben.

A God of War és a Horizon Zero Dawn sorozatok csatlakoznak a Sony többi játékadaptációjához, mint például az HBO-n futó The Last of Us sorozat, vagy az Uncharted és a Ghost of Tsushima filmek. A Sony ezzel is bizonyítja, hogy komolyan veszi az átjárhatóságot a játék- és filmes ipar között.

Forrás: PlayStation Podcast

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu