Dead Island 2: már a millión túl a sokáig tetszhalott játék

A Deep Silver és a Dambuster Studios ezúttal megvalósította azt, amit a Homefront: The Revolutionnal egy konzolgenerációval ezelőtt nem tudtak.

 

Azzal a játékkal ugyanis nem tudtak minőségileg korrekt terméket nyújtani a megjelenéskor, igaz, idővel a Dambuster Studios a nyakába vette a THQ-hagyatékot, hogy abból egy elfogadható élményt faragjon. Ezzel szemben a Dead Island 2, ami a Homefront: The Revolutionhöz képest is sokkal zűrősebb fejlesztési poklonesett át, kapásból jobb eredményeket mutatott fel a kritikák és az eladások tekintetében egyaránt, ugyanis három nap alatt már „milliomos”, hiszen több milnt 1 millió értékesítést kapart össze!

Az Embracer Group alá tartozó Deep Silver további statisztikákat közölt a Dead Island 2-ről. Eddig 11 millió órát játszottak összesen (tehát átlagban eladásonként 11 órát), 28 millió halál következett be (azaz játékosonként 28-szor történt meg a fűbe harapás; ez amúgy Los Angeles lakosságának több mint a duplája), 45 millió zombit vágtak félbe, 756 millió végtagot nyestek le a zombikról, akikből összesen 1,1 milliárdot irtott ki a játékostábor. Ez azért elképesztő, ha belegondolunk, hiszen ha pontosan három nappal számolunk, másodpercenként majdnem 4244 halt meg!

A kezdeti eladások tehát nagyon jók, és mivel a játéknak hosszú fejlesztési ideje, és ebből adódóan hatalmas költségei voltak (mondjuk nem annyi, amit a God of War: Ragnarök igényelt, erről ma még szó lesz a hírekben), így több értékesítésre lesz szüksége, hogy nullszaldóra kijöjjön, és az Embracer Group sincs pénzből, hogy lenyeljen egy ilyen költségvetési kudarcot. De talán nem lesz már baj.

A Dead Island 2 amúgy április 21-én jelent meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Epic Games Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Természetesen nem tudjuk, hogy melyik platformon milyen arányt hozott össze, de egy PC-konzol arányra kíváncsiak lennénk a Steames verzió jelenlegi hiánya miatt. A Valve digitális felületén la legrosszabb esetben csak 2024 tavaszán számíthatunk a felbukkanására az exkluzivitás miatt…

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu