Meg nem lepő módon a Redfall PC portja is pocsék! [VIDEO]

A játékipar szégyenletes teljesítményt nyújt idén a PC-s portok tekintetében. Ez már nem az első alkalom, amikor egy multiplatform játék PC-s változata elmarad attól a szinttől, amit elvárunk tőle…

 

Gondoljunk csak bele, hogy például a The Last of Us Part I (ami ráadásul a PlayStation 5-ös verzióhoz képest hónapokkal később ugrott át csak PC-re!), a Star Wars Jedi: Survivor (ami még a jelenlegi legerősebb konfigon is képes szaggatni!?), vagy az év elején a Dead Space Remake is átlag alatti teljesítményt nyújtott. Ehhez most hozzá lehet csapni az Arkane Austin Redfallját, ami a Microsoftnak finoman szólva is marha nagy blamának tekinthető…

A Redfall Xbox Series-re és PC-re jelent meg. A PlayStation 5-ös verziót törölték, miután a ZeniMax Mediát, a Bethesda anyacégét felvásárolta a Microsoft. Úgyhogy egy Xbox Game Studios-játékról van szó, így joggal lehet követelni, hogy konzolon és PC-n is stabilan fusson, ám a Digital Foundry lent megtekinthető elemzése szerint nem ez a helyzet. És elvileg ez lenne az Xbox egyik idei húzócíme, igaz, nem akkora, amekkora a Starfield lehet (és ha az a Todd Howard-stílust követve bughalmazként jelenik meg a Microsoft ellenére is, be fogunk röhögni rajta…).

Mind a három GPU-gyártó cég felskálázását támogatja a Redfall (Nvidia: DLSS, AMD: FSR, Intel: XeSS), azt leszámítva pedig szegényesek az opciók, és gyakran egyszerre több dolgot is elállítunk egy módosítással, és nem jellemzik, hogy mi mit változtat meg (a Star Wars Jedi: Survivor esetében ugyanez a hiányosság is felmerül…). A DLSS és a XeSS vizuális glitcheket okoz, és alapjában véve nem valami szép a játék, ugyanis plafonra húzott beállításokkal is alacsonyak az árnyékok minősége. Nem képes a CPU-t és a GPU-t kihasználni teljesen, így mindenhol rosszul fut, és akadozik is (ebben nagy eséllyel a Denuvo használata a felelős…).

A játékipar mintha a háta közepére kívánná a PC-seket. Szégyenletes.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu