A Star Wars: Ahsoka sorozat elhozhatja egy népszerű Legends-karakter visszatérését?!

MOZI HÍREK – A Star Warsnak már volt lehetősége arra, hogy Darth Vader tanítványát a kánonba emelje, és a készülő Ahsoka-sorozat végre meg is valósíthatja ezt.

 

 

Egyszer már majdnem megtörtént, most pedig új lehetőség nyílt arra, hogy Darth Vader titkos tanítványa visszakerüljön a hivatalos Star Wars-kánonba. A Force Unleashed videójátékok főszereplője, Vader tanítványa, Starkiller még mindig a rajongók kedvelt karaktere. Annak ellenére is, hogy a Disney 2012-es tisztogatása óta a nem kanonikus „Legends” részévé vált. Ennek karakterei azonban már korábban is visszatértek a kánonba. A készülő Ahsoka-sorozat tökéletes eszköz lehet Starkiller visszatérésére.

A hírek szerint Darth Vader titkos tanítványát a Star Wars Rebels animációs sorozaton keresztül majdnem visszahozták a kánonba.

A tervek azonban végül meghiúsultak, miután úgy döntöttek, hogy a karakter nem igazán illik a korai Lázadó Szövetségről szóló történetbe. A Starkiller és Darth Maul szinkronszínésze szerint még 2017-ben Sam Witwer elárulta, hogy a Lucasfilm kreatív igazgatója, Dave Filoni eljátszott az ötlettel, hogy a Star Wars Rebels révén visszahozzák Vader tanítványának egy változatát a hivatalos kánonba.

Ahelyett, hogy Starkiller története megegyezett volna a játékokban látottal, Starkiller származását úgy alakították volna át, hogy helyette Vader egyik Jedi-vadász inkvizítora lett volna. Így Starkiller vélhetően a sötét oldal útján maradt volna, ahelyett, hogy a játékban Vader árulása után megváltatott volna.  Az egész koncepciót azonban Filoni végül elvetette, mivel nem illett bele a Rebels nagyobb narratívájába.

 

A császári inkvizítorok továbbra is titokzatos figurák

 

A Star Wars Rebels befejezése és számos más, az inkvizítorokat érintő projekt, például az Obi-Wan Kenobi és a Respawn Jedi játéka ellenére még mindig sok mindent nem tudnak a rajongók a Jedi vadászokról. Például néhányukat még sosem látták sisak nélkül. A Vader szolgálatában álló inkvizítorok pontos száma továbbra sem ismert. Mint ilyen, az inkvizítorok elég rejtélyesek és ködösek ahhoz, hogy Starkiller még mindig felbukkanjon valamelyikük tagjaként a Star Wars jövőjének egy pontján.

A Star Wars megalapozott folytonossága szerint az inkvizítorok az eredeti trilógia idejére eltűntek a galaxisból. Hasonlóképpen, az új széria nagyrészt a széthullott Birodalom idején játszódik majd. A trailerben azonban van egy jelenet, ahol Ahsoka egy maszkos inkvizítorral néz szembe. Lehetséges, hogy a sorozatban lesznek visszatekintések Ahsoka múltjának pillanataira. Így talán Tano szembekerülhet egy újra kanonizált, élőszereplős Starkillerrel, akinek az a feladata, hogy elvigye őt Vaderhez.

 

Miért lenne az Ahsoka tökéletes Starkiller visszatérésére?

 

Igazság szerint az a koncepció, hogy Anakin Skywalker egykori tanítványa Darth Vader kanonikus változatával kerüljön szembe, túl izgalmas lehet Filoni és a Lucasfilm számára ahhoz, hogy kihagyja. Az Ahsoka-sorozat kiváló lehetőség Starkiller visszatérésére. Akárcsak Thrawn nagyadmirális visszatérése volt a kánonba a Legendákból a Star Wars Rebels animációs sorozaton keresztül. Esetünkben Thrawn is élőszereplős debütál majd az új szériában. (Lars Mikkelsen újra eljátssza a szerepet.)

Az ötlet, hogy Starkiller kanonikus birodalmi inkvizítorként szerepeljen, talán semmissé teszi az eredeti Legends-játékokban látott jedi megváltásának lehetőségét, valamint a Lázadók Szövetségének összegyűjtésében játszott szerepét.

Azonban a karaktere bármelyik változatát látni még mindig nagyon izgalmas lenne. Egy rövid megjelenés és/vagy névemlítés az új szériában több mint kielégítő lenne. Különösen, ha ez azt jelentené, hogy Starkiller kapna valamilyen kanonikus jövőt a Star Wars-galaxisban.

Forrás: Space.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu