A Pokémon-játékok fejlesztője egy szamurájos projekten dolgozhat?!

A stúdió, amely a rajongóknak rengeteg Pokémon-játékot hozott, a Private Divisionnel közösen egy vadonatúj IP-n dolgozik, amelyben szamurájok szerepelnek.

 

 

A sok Pokémon címet fejlesztő Game Freak most egy szamurájos játékon dolgozik. A stúdió a The Outer Worlds és a Hades mögött álló videójáték-kiadóval, a Private Divisionnel fog együtt dolgozni. Michael Worosz, a Private Division vezetője elmondta, hogy a kiadó megtiszteltetésnek veszi, hogy a Game Freak első nyugati együttműködő partnereként dolgozhatnak.

Története során a Game Freak szorosan együttműködött a Nintendóval, és olyan játékokat készített, mint a Yoshi, a Mario & Wario és a Pokémon-sorozat.

Bár a Game Freak kezdetben többféle címmel indult, a közelmúltban a Pokémon dominált. 2019-ben az akkori igazgató, Masayuki Onoue elmondta, hogy a fejlesztő egyre inkább az eredeti címeket helyezi előtérbe. Tette ezt abban a reményben, hogy növelni tudja a munkatársai tapasztalatát. Azóta a Game Freak három eredeti játékot készített: Giga Wrecker, Little Town Hero és Pocket Card Jockey: Ride On.

A fejlesztő vadonatúj játéka jelenleg a „Project Bloom” címet viseli. Ez egy akció-kalandjáték lesz. Kota Furushima, a Game Freak igazgatója szerint nagyon másnak ígérkezik, mint amit a rajongók a Pokémon-sorozattól megszokhattak. Furushima elmondta, hogy nagyon izgatottak, hogy egy olyan új IP-t tudnak létrehozni, amely hangvételében nagyon különbözik a korábbi címektől. A továbbiakban „merésznek” nevezte a projektet. Furushima szerint kezdettől fogva az volt a terv, hogy a Private Divisionnel dolgozzanak együtt. Ugyanis a Game Freakre nagy hatással van a kiadó nemzetközi szakértelme és a korábbi játékok terén elért eredményei. Bár Furushima elmondta, hogy a stúdió nagyon izgatottan beszél a jövőben a Project Bloomról, egyelőre nagyon keveset tudni róla.

A bejelentéssel egy időben a Game Freak és a Private Division megosztott egy koncepciórajzot, amelyen egy szamurájszerű alak látható, aki egy ősi erdőben áll.

Már a kép is egy ambiciózus vizuális világot ígér. A rajongók valószínűleg izgatottan várnak majd a felfedezésére. A Game Freak a legutóbbi eredeti címei alapján nagyon szorosan kötődik a Nintendóhoz. Azonban egyértelmű, hogy más alkotókkal is szeretne együtt dolgozni, és szélesíteni a látókörét. Egyelőre nincs információ arról, hogy a Project Bloom milyen platformokon lesz elérhető.

Most csak annyit tudni, hogy a Project Bloom korai fejlesztési szakaszban van. Megjelenése 2025 áprilisa és 2026 márciusa között várható. A Game Freak rajongóknak még türelmesnek kell lenniük, de ha a koncepciórajzokból lehet következtetni, akkor megéri majd várni.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu