Zeneszerkesztés és videóvágás az Apple AR-headsetjén? Esélyes, hogy menni fog!

TECH HÍREK – Az Apple terméke (ami állítólag kifejezetten drága lesz, és csak a második változat lesz megfizethetőbb árban) akár az audiovizuális hobbijú embereknek is érdekes lehet.

 

Hosszú ideje hallunk pletykákat a Reality Pro néven emlegetett AR-headsetről, ami tehát nem csak a virtuális valóságra, hanem az augmentált, kiterjesztett valóságra fog törekedni. A headsetet elvileg valamikor idén, de legkésőbb a WWDC-n az amerikai techcégnek be kell jelentenie. Lehet, hogy a bemutató mellé lesz egy demó is, ahol talán a Final Cut Pro, illetve a Logic Pro is alkalmazva lesz.

A Final Cut Pro videószerkesztésre szánt szoftver (mint mondjuk az Adobe Premiere, a Magix Vegas, vagy a Da Vinci Resolve), míg a Logic Pro zeneszerkesztésre használható (FL Studio, Reason, Ableton, Cubase…). Az Apple nemrég bejelentette, hogy a két programját a támogatott iPad modellekre hamarosan elhozza, így sokkal hordozhatóbbá válik az audiovizuális alkotás. Az AR-headset is erre törekszik. Így nem nehéz a két pontot összekötni…

A Bloombergnek is dolgozó elemző, Mark Gurman szerint az AR-headset képes lesz a két programot futtatni, és erre „valós esély” van. Jelenleg a két szoftver csak a Macen érhető el, és ezek valamilyen dizájnbeli változást kaphat, hogy az egér és billentyűzet helyett az iPaden az érintőképernyős megoldással lehessen kezelni. Kérdéses, hogy miképp tudják a teljes élményt megtartani így, pláne az AR-headseten. Nem tudjuk, hogyan lesz a két program felhasználóbarát. Valamit módosítani kell az iPades verzión, hogy megfelelően működjön a kép- és a hangszerkesztő szoftver.

A Final Cut Pro és a Logic Pro május 23-án jelenik meg iPadre, valószínűleg az iPadOS 16.5-tel együtt. Még nem hivatalos, hogy melyik modell támogatja majd a két programot, de ha M chipes, az valószínűleg igen, így az iPad Pro és az iPad Air 5 az M2-es chippel nem fog küszködni. A Logic Pro talán a minimum A12-es chippel rendelkező készülékeken is ott lesz.

Hogyan lehet AR-headsettel zenét írni?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu